Orai: lietūs Lietuvą praus visą savaitgalį

  • Teksto dydis:

Aukštaitijoje bei Žemaitijoje nušniokštusios pavienės liūtys – tai tik įžanga į lietingesnių orų laikotarpį. Artimiausiomis dienomis būtini ne tik skėčiai ar lietpalčiai, bet ir guminė avalynė.

Lietūs mūsų šalies nepaliks nei penktadienio dieną, nei savaitgalį, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Penktadienį pirmoje dienos pusėje lietūs nebus tokie gausūs, o įdienojus vėl formuosis dar daugiau drėgmės prikaupę debesys. Smarkūs lietūs prognozuojami daugelyje vietovių, griaudės perkūnijos, sustiprės vėjai. Per perkūniją vietomis gūsiai 15 -17 m/s. Bus kiek vėsiau nei pastaruoju metu, 19–24 laipsniai. Vyraus debesuoti, tik kai kur su trumpais pragiedruliais orai. Lietingu oru šeštadienį ir sekmadienį naktimis oro temperatūra mažai keisis, dienos sušils iki 20–25 laipsnių.

Šeštadienį daug kur palis, vyraus trumpi lietūs su perkūnija, kai kur lis smarkiai. Per perkūniją vietomis gūsiai 15 m/s. Temperatūra naktį 13–18, dieną 20–25 laipsniai šilumos.

Kitos savaitės pradžioje naktimis lis mažiau, dienomis vėl dažnai prapliups trumpi vasariniai lietūs lydimi perkūnijų bei stiproko vėjo šuorų. Šiluma nesitrauks.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių