Orai: bus sunku susivokti, kuris metų laikas

Šios savaitės orai bus itin permainingi – sulauksime ir gūsingo vėjo, ir lietaus, ir sniego pustymo. Taip LRT RADIJUI sakė sinoptikė Judita Liukaitytė.

Pirmadienį per Lietuvą slinkdami atmosferos frontai neš kritulius, lietų, šlapdribą. Vakariniuose rajonuose vakare pradės stiprėti vėjas, kurio greitis sieks iki 15–20 m/s, oro temperatūra bus apie 2–6 laipsnius šilumos.

Antradienį numatoma nemaloniausia savaitės diena – bus ir šlapia, ir vėjuota. Lietaus ir šlapdribos zona apims visą šalį. Vakarų, šiaurės vakarų vėjas bus gūsingas, daug kur sustiprės iki 15–20 m/s, o nakties ir dienos temperatūra skirsis labai mažai – bus apie 0–5 laipsnius šilumos.

Trečiadienį vėjas jau rims. Kritulių, daugiausia sniego pavidalo, pasitaikys tik kai kur, didesnė tikimybė vakariniuose rajonuose. Į šalį atkeliaus šaltesnis oras ir naktį prognozuojama 1–6 laipsniai šalčio, prie jūros liks apie 0–2 laipsniai šilumos. Dieną temperatūra svyruos nuo 2 laipsnių šalčio rytiniuose rajonuose iki 4 laipsnių šilumos prie jūros.

Ketvirtadienį krituliai prognozuojami daug kur, daugiausiai sniego pavidalo nakties metu, kai kur gali būti ir smarkaus sniego, pustymo. Vėjas vietomis vėl bus gūsingas –  iki 15–18 m/s. Temperatūra svyruos nuo 4 laipsnių šalčio rytiniuose rajonuose iki 1 laipsnio šilumos prie jūros. Dieną krituliai pereis į šlapdribą, vyraus teigiama temperatūra – apie 2–5 laipsnius šilumos.

Penktadienio naktį vakariniuose rajonuose, dieną šiaurės vakariniuose rajonuose prognozuojami negausūs krituliai. Temperatūra naktį bus nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos, dieną – 0–3 laipsniai šilumos.

Šeštadienis bus žiemiškas, o sekmadienį turėtų vėl grįžti šiluma.


Šiame straipsnyje: žiemapermainingi oraikrituliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

qq

qq portretas
Jau dabar pavasaris ,žieminės gėlės dygsta...Net nebejuokinga :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių