Orai: atsipūsti nebus kada – karštis kepins visą savaitę

  • Teksto dydis:

Paskutinę liepos savaitę alinantis karštis nesitrauks iš šalies. Kasdien vyraus aukšta temperatūra, bus tvanku, lankysis trumpi lietūs. Net ir savaitgalį gaiviau nebus.

Šiandien šalyje protarpiais palis, ypač antroje dienos pusėje. Dangus dažniau varvės rytiniuose ir pietiniuose šalies rajonuose. Pūs vidutinio stiprumo šiaurės, šiaurės vakarų krypties vėjas. Saulėčiausiais ir ramiausiais orais mėgausis šiaurės vakariniai šalies rajonai. Vilniuje oras šils iki 24, Kaune iki 27 laipsnių. Šiaulių ir Panevėžio apylinkėse bus apie 26, pajūryje apie 25 laipsnius šilumos.

Antradienio naktį palis tik kai kur, dienos metu daugelyje vietovių numatomi trumpalaikiai lietūs, perkūnija. Suksis šiaurės rytų krypties vėjas. Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje naktį bus apie 18, dieną apie 25 laipsnius šilumos. Šiauliuose naktį termometrai fiksuos 18, dieną 24 laipsnius šilumos. Pajūryje be žymesnių kritulių. Naktį vyraus 17, dieną 23–24 laipsnių šiluma.

Trečiadienį karštis nesitrauks. Nakties metu daug kur vyraus ramūs orai, o dieną vėl išaugs debesys, nušniokš lietus, trankysis perkūnija. Išsilaikys šiaurės rytų vėjas. Vilniuje ir Kaune, pirmoje paros pusėje, vyraus mažas debesuotumas, bus apie 18 laipsnių šilumos. Dieną nuvilnis trumpi lietūs, oras šils iki 25–26 laipsnių. Šiaulių ir Panevėžio apylinkėse naktį be žymesnių kritulių, temperatūra sieks 17 laipsnių. Įdienojus atkeliaus trumpo lietaus debesys, bus apie 26 laipsnius šilumos. Pajūryje protarpiais palis. Naktį vyraus 19, dieną 26 laipsnių temperatūra.

Ketvirtadienį didesnių pokyčių nenumatoma: šalį lankys trumpalaikiai lietūs, alins tvankuma. Vyraus rytų, šiaurės rytų krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune naktį bus apie 19, dieną apie 28 laipsnius karščio. Šiauliuose ir Panevėžyje naktį temperatūra sieks 18, dieną 27 laipsnius šilumos. Prie jūros naktį bus apie 20, dienos metu apie 25 laipsnius šilumos.

Penktadienio naktį kai kur, o dieną daugelyje vietovių nuvilnis lietus, perkūnija. Bus itin tvanku. Vilniuje ir Kaune dažniau palis popietinėmis valandomis. Naktį vyraus 18, dieną 26–27 laipsnių šiluma. Šiauliuose ir Panevėžyje naktį vyraus mažas debesuotumas, bus apie 19 laipsnių šilumos. Dieną temperatūra šoktels iki 28 laipsnių, antroje dienos pusėje nušniokš lietus. Pajūryje naktį termometrai fiksuos 20, dieną 27 laipsnius šilumos. Vakarėjant galimas nedidelis lietus.

Remiantis www.gismeteo.lt prognozėmis, savaitgalį išliks trumpo lietaus tikimybė, o temperatūra dar gali kilti aukščiau – dienomis bus apie 30 laipsnių karščio.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių