Opozicijos lyderiu tapo Algirdas Butkevičius

Naujuoju Seimo opozicijos lyderiu tapo Socialdemokratų partijos pirmininkas, šios partijos frakcijos Seime seniūnas Algirdas Butkevičius.

Apie tai šeštadienį prasidėjus eilinei Seimo pavasario sesijai oficialiai pranešė trys opozicinės parlamento frakcijos – Socialdemokratų partijos, Darbo partijos bei Tvarkos ir teisingumo partijos.

Šios trys frakcijos vienija didžiąją daugumą opozicijai priklausančių Seimo narių, todėl pagal Statutą turi teisę deleguoti visos opozicijos lyderį.

Jis paprastai keičiasi kas pusmetį. Pernai rugsėjį Seimo opozicijos lyderiu buvo tapęs Tvarkos ir teisingumo frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis.

Opozicijos lyderis pagal savo statusą faktiškai prilyginamas Seimo pirmininko pavaduotojui. Opozicijos lyderis be kita ko yra Seimo valdybos, vienijančios visus parlamento vadovus, narys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

opozicionirius

opozicionirius portretas
Tai jis jau nusirito iki Mazurionio lygio 7

irgi opozicionierius

irgi opozicionierius portretas
Sistemines biurokratu gaujos vadeiva nei opozicija nei lyderis. LSDP reikia trenkti i istorijos savartyna kartu su ju konservuotais ir liberaliais draugeliais

nėra

nėra portretas
tur būt didesnio Lietuvos priešo, kaip opozocija, ir jos lyderis (kol neatsirado kitas)butkevičius. Pažiūrėkit, kaip jie plėšosi, kad tik nebūtų grąžinti į savo pareigas buvę FNTT vadovai. Ant kieno uodegos tie vyrai užlipo? kokių oligarchų ir jų partijėlių ryšius galima buvo atskleisti? Pažiūrėkit, kokiais jie dedasi lojaliais prezidentei, kaip išverčia kiekvieną antikorupcinės komisijos sakinį į kitą pusę, kaip grąsina nepadėti vyriausybei spręsti pamatinių valstybės klausimų. Ar tai tinka Lietuvos išrinktiesiems? Jau dabar butkevičius su mazuroniu puola į valdžią ir dalinasi pareigas, jiems pritaria ir šitą veiksmą eskaluoja beveik visi televizijos kanalai. Tai ką vis tik prismaugė tie atstatydinti pareigūnai, jei prieš jų grąžinimą į pareigas piestu stoja opozicinės partijos? Ar dar vis neaišku?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių