Opozicija kviečia Prezidentę nepasirašyti „Sodros“ biudžeto

Seimo opozicija oficialiai kreipėsi į Prezidentę Dalią Grybauskaitę, ragindama ją nepasirašyti valdančiosios daugumos balsais priimtus pensijų ir socialinių išmokų mažinimo įstatymo bei kitų metų „Sodros“ biudžeto.

Pirmadienį Seimo opozicinės frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas, opozicijos lyderis Valentinas Mazuronis frakcijos narių vardu kreipėsi į D.Grybauskaitę, prašydamas vetuoti du visuomenėje nepopuliarius teisės aktus - Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinąjį įstatymą bei Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžeto 2010 metų rodiklių patvirtinimo įstatymą. 

Savo prašyme V.Mazuronis rašo: „Pensijų mažinimas mūsų tėvams bei seneliams, kai neišnaudotos visos kitos galimybės, yra ne tik finansinis ar socialinis, bet ir moralinis klausimas. Negalima nesutikti su garsaus aktoriaus Regimanto Adomaičio nuomone, jog tai yra visiškai amoralus aktas, prilygstantis šuns numetimui nuo tilto“. 

Opozicijos lyderis prašo Prezidentės įpareigoti Vyriausybę ieškoti kitų „Sodros“ biudžeto deficito mažinimo būdų ir nepritarti pateiktiems įstatymams. 

Praėjusią savaitę priimti socialinių išmokų mažinimo bei „Sodros“ biudžeto įstatymai turėtų pirmadienį pasiekti Prezidentūrą. Valstybės vadovė turi per dešimt dienų apsispręsti, ar pasirašyti šiuos teisės aktus. 

Praėjusį savaitgalį D.Grybauskaitė sakė dar neapsisprendusi, ar pasirašys Seimo priimtus įstatymus, tačiau anksčiau yra tvirtinusi, kad į daugumą jos pastabų dėl socialinio draudimo yra atsižvelgta, be to, leidusi suprasti, jog valstybė negali likti be galiojančių kitų metų biudžetų.


Šiame straipsnyje: Sodrabiudžetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių