„Olimpinės kartos“ mokymai įkvėpė moksleivius

  • Teksto dydis:

Vienai dienai belikus iki ,,LTeam" olimpinio žiemos festivalio, penktadienį Druskininkuose sportu besidomintys moksleiviai bei mokytojai sėmėsi įkvėpimo iš savo sričių profesionalų „Olimpinės kartos“ mokymuose.

Su moksleiviais fotografijos gudrybėmis dalinosi profesionalus sporto fotografas Vytautas Dranginis, apie darbo didžiausiame Lietuvos portale ,,Delfi" subtilybes pasakojo žurnalistė Jūratė Žuolytė, lektorius Nerijus Miginis kalbėjo apie sporto renginių organizavimą. Pedagogai savo dalykines kompetencijas tobulino atskiroje sesijoje, kurią vedė koučingo specialistas Donatas Petkauskas.

Sporto fotografas V. Dranginis į Druskininkus atvyko su šviežiais įspūdžiais iš Dakaro ralio, taip pat pademonstravo įspūdingą nuotraukų archyvą iš 2016 m. Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių, 2015 m. Europos žaidynių Baku bei kitų renginių.

Jis jaunuoliams negailėdamas dalijo patarimus, atskleidė tam tikras asmenines gudrybes, kaip pagauti norimą momentą, užmegzti ryšį su fotografuojamu sportininku, atskleisti emociją. V. Dranginis taip pademonstravo užfiksuotas akimirkas, kaip jis pats ropštėsi ant tiltų, stulpų ir darė kitus beprotiškus žygius dėl gero kadro.

Be praktinių fotografijos patarimų lektorius daug energijos skyrė moksleivių motyvacijai, skatino juos būti drąsius ir ryžtingus, rizikuoti, nebijoti patiems rinktis savo gyvenimo kelią,  priimti svarbius gyvenimo sprendimus.

Po teorinės paskaitos 20 jaunųjų fotografų vyko į „Snow areną“, kurioje fotografavo nuo kalno besileidžiančius sporto talismanus Sniegių ir Ąžuolą, atliko kitas lektoriaus paskirtas užduotis.

Tuo tarpu žurnalistė J. Žuolytė savo seminare pasakojo apie darbo interneto portale specifiką bei užkulisius. Išklausę teorinį kursą, būsimieji žurnalistai savo žinias galės panaudoti praktiškai jau ryt. Šeštadienį jie stengsis nušviesti ,,LTeam" olimpinį žiemos festivalį, ims interviu iš dalyvių bei žiūrovų, rašys straipsnius, filmuos ir fotografuos, o geriausi darbai bus paskelbti Lietuvos mokyklų žaidynių puslapyje.

Sporto renginių organizavimo seminarą vedęs N. Miginis jaunuoliams davė konkrečių praktinių užduočių, kurios juos paruoštų kokybiškam renginio suplanavimui ir įgyvendinimui savo mokyklose.  Mokymų dalyviams, tinkamai parašiusiems projekto paraiškas, bus skirtas Lietuvos tautinio olimpinio komiteto finansavimas jų projektams įgyvendinti.

„Moksleiviai sugeneravo daug įdomių idėjų, jų sugalvoti renginiai išsiskiria netikėta erdve ar netikėtu laiku, jie drąsiai naudoja šiuolaikines technologijas, siūlo interaktyvius sprendimus. Svarbu, kad tos idėjos neliks tik teorija, o mokiniams bus suteikta galimybė jas praktiškai įgyvendinti savo mokyklose“, - pabrėžė N. Miginis.

„Olimpinės kartos“ mokymų dalyviams diplomus įteikė lengvaatletė, olimpinė vicečempionė Austra Skujytė.

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) Druskininkų jaunimo užimtumo centre surengė „Olimpinės kartos“ mokymus rengė jau trečią kartą. Juose šiais metais dalyvavo 60 mokinių bei 30 mokytojų iš 16 Lietuvos mokyklų.

Sulaukta dalyvių iš Alytaus, Kauno, Druskininkų, Prienų, Kėdainių, Šiaulių, Vilniaus, Kretingos. Gausiausiai moksleivių atvyko iš Alytaus Vidzgirio pagrindinės mokyklos,  Alytaus rajono Butrimonių ir Alytaus A. Ramanausko – Vanago gimnazijų, Kauno kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centro.

„Olimpinė karta“ yra jau 14 metus įgyvendinamas LTOK projektas, kurio tikslas – skleisti olimpines idėjas švietimo įstaigose, per sportą ugdyti laimingus, sveikus ir aktyvius Lietuvos vaikus. Prie projekto yra prisijungę daugiau nei 100 mokyklų ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų iš visos šalies.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių