Nuteistųjų numegztos kojinytės šildys naujagimius

  • Teksto dydis:

Panevėžio pataisos namuose bausmę atliekančios moterys dovanojo pačių megztas vilnones kojines Panevėžio apskrities ligoninės Naujagimių skyriaus reanimacijoje gulintiems mažyliams.

Pavasarį į pataisos namų moteris kreipėsi Panevėžio visuomenės sveikatos centro darbuotojos, prašydamos numegzti mažas kojines neišnešiotiems kūdikiams.

Kaip skelbia Kalėjimų departamentas, nuteistosios noriai sutiko prisidėti prie šios akcijos ir per kelis mėnesius numezgė apie 90 porų itin mažo dydžio dailių vilnos kojinyčių. Moterys tikisi, kad su meile ir šiluma numegztos kojinės sušildys ne vieną per anksti į pasaulį atėjusį mažylį.

Panevėžio pataisos namai jau ne pirmą kartą dalyvauja panašiose akcijose – 2010 m. moterys mezgė moteriškas ir vaikiškas kojines, kurios buvo perduotos Afganistano Goro provincijos moterims ir vaikams.

2013 m. nuteistų moterų megztos, tautiniais raštais išmargintos kumštinės pirštinės dovanotos Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai renginių svečiams, 2014-2015 m. numegztų šiltų vyriškų kojinių siunta perduota už Ukrainos laisvę kovojantiems kareiviams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių