Nuteistiesiems iki gyvos galvos - naujas kapelionas

Nuo šio rudens nuteistųjų iki gyvos galvos sielovada rūpinsis Šv. Pranciškaus (Bernardinų) parapijos klebonas, brolis Arūnas Pranciškus Peškaitis. Atsižvelgdamas į kunigo patirtį globojant nuteistuosius, Lukiškių kalėjimo kapeliono pareigoms jį paskyrė Kardinolas Audrys Juozas Bačkis.

Kunigas Arūnas Peškaitis jau pusantrų metų lanko nuteistuosius iki gyvos galvos. Iniciatyvą susitikti su kunigu jau prieš keletą metų parodė patys nuteistieji, išgirdę brolio pamokslą, pamąstymus per radiją.

Pasak Kalėjimų departamento direktoriaus Sauliaus Virkūno, su nuteistaisiais taip pat dirba profesionalūs psichologai, socialinės reabilitacijos specialistai. Visose laisvės atėmimo įstaigose yra įrengtos koplyčios, kur aukojamos Šv. Mišios, nuteistuosius lanko kunigai ir kapelionai. Kardinolas Audrys Juozas Bačkis nuteistuosius iki gyvos galvos aplanko per visas didžiąsias šventes.

Atsižvelgiant į tikinčiųjų konfesiją, aktyviai dirba ir kitų religinių bendruomenių atstovai: ortodoksų (stačiatikių), evangelikų liuteronų, evangelikų reformatų. Atskirais atvejais tikinčiųjų prašymu į laisvės atėmimo įstaigas buvo kviečiami musulmonų ir judėjų dvasininkai. Įstatymų nustatyta tvarka neįregistruotų religinių bendruomenių ir bendrijų atstovai nuteistųjų ir suimtųjų nelanko.

Kalėjimų departamento duomenimis, Lietuvoje šiandien bausmę atlieka 101 nuteistasis, nuteistas kalėti iki gyvos galvos. 100 vyrų ir 1 moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių