Nuosprendį D.Balčyčio byloje teismas tars po mėnesio

Šiandien Lietuvos aukščiausiojo teismo (LAT) septynių teisėjų kolegija vėl iš naujo atvertė buvusio finansų ministro Zigmo Balčyčio  sūnaus Donato bylą dėl dokumentų klastojimo.  Teigiama, kad D. Balčytis, dirbdamas Lietuvos verslo paramos agentūroje suklastojo „Panevėžio melioracija" vertinimus, kad ši bendrovė gautų ES struktūrinių fondų paramą.

Anksčiau Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas ir Vilniaus apygardos teismas nerado D.Balčyčio kaltės įrodymų ir jį išteisino. Teismų teigimu, D.Balčyčio ir jų kolegų pakeistas „Panevėžio melioracijos" vertinimas tuomet dar nebuvo dokumentas. Todėl šią veiką teismas įvertino ne kaip nusikaltimą, o drausminį nusižengimą. D.Balčytis nesutinka su tokiu išteisinimo pagrindu, todėl žemesnės instancijos teismo sprendimą apskundė LAT. Su tokiu pat prašymu panaikinti ankstesnį sprendimą kreipėsi ir Generalinė prokuratūra. Prokurorai siūlo nubausti Donatą Balčytį 10 tūkst. litų bauda ir ketveriems metams atimti iš jo teisę dirbti valstybės tarnyboje.

Šią bylą jau nagrinėjo LAT trijų teisėjų kolegija. Tačiau šių metų birželį ji nusprendė, kad bylą turi perimti septynių teisėjų kolegija, nes šioje joje taikant baudžiamąjį įstatymą gali būti suformuota nauja praktika. Šiandien išklausęs abiejų pusių argumentus, Teismas savo sprendimą skelbs spalio dvidešimt septintą dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių