Nuo streikų barikadų - į teisiamųjų suolą

Praėjusią savaitę Vilniuje posėdžiavę Aukštaitijos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos  valdybos nariai nusprendė kreiptis į teismą, ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn buvusį Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) pirmininką A.Bružą už jam patikėto ir buvusio jo žinioje turto iššvaistymą bei aplaidų finansinės apskaitos tvarkymą. Valdybos narių nuomone, A. Bružas yra asmeniškai atsakingas dėl Sąjungą ištikusios finansinės krizės.

Pasak išplatinto pranešimo, 2003 m. A.Bružas neteisėtai registravo, o po to pardavė stovyklos „Žiburėlis" Valakampiuose pastatus. Taip pat neskaidriai buvo tvarkomasi su poilsio namais „Dalia" Palangoje. 2007 metų gegužės 29 d. vyko LR Aukščiausiojo teismo posėdis ir jam priėmus nepalankų profesinei sąjungai nutartį, prasidėjo 1 850 000 Lt išieškojimo procesas, kuris sukėlė Sąjungos finansinę krizę. Buvo ne tik areštuotos organizacijos sąskaitos bet ir pusvelčiui parduotas paskutinis profesinės sąjungos turtas - pastatas, esantis adresu Palangos 3, Vilniuje.

2007 metų liepos 2 d. prokuratūroje buvo pradėtas ir iki šiol vyksta ikiteisminis tyrimas dėl A.Bružo veiksmų klastojant Sąjungos dokumentus ir pardavinėjant turtą. Ekonominių nusikaltimų skyrius tiria ir kitus su A.Bružo vykdyta ūkine - finansinės veikla susijusius epizodus.

Šie įvykiai paskatino švietimo darbuotojų nesutarimus praeitų metų rudenį, kurie baigėsi profsąjungos skilimu. 2007 metų rugsėjo 7 dieną susirinkę 159 Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos nariai, išsirinko naują LŠDPS pirmininkę - Rūtą Osipavičiūtę.

A.Bružo vadovaujamas vykdomasis komitetas rugsėjo 7 dieną įvykusį susirinkimą įvardijo kaip neteisėtą ir spalio 5 dieną suorganizavo dar vieną švietimo darbuotojų suvažiavimą, kurio metu A.Bružas buvo perrinktas pirmininku.

Nepatenkinti A.Bružo išrinkimu kai kurie profsąjungos atstovai kreipėsi į teismą. Šiuo metu teisminis procesas yra dar nesibaigęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių