Nuo rugsėjo – ketvirtadaliu daugiau pinigų studentų stipendijoms

  • Teksto dydis:

Nuo rugsėjo ketvirtadaliu didėja studentų stipendijoms skirtos lėšos, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.

Į studijų kainą įskaičiuota studentų skatinimui skiriama suma kyla nuo 95 iki 117,8 eurų metams. Šiam tikslui šiemet numatyta 146 tūkst. eurų.

Skatinamųjų stipendijų dydį ir skyrimo tvarką – kiek studentų, už kokius akademinius pasiekimus, kokio dydžio stipendijas gauna – nusistato kiekviena aukštoji mokykla. Universitetai ir kolegijos pačios sprendžia, ar skatinti daugiau studentų mažesnėmis stipendijomis, ar mažiau studentų – didesnėmis.

Lėšos studentams skatinti didinamos įgyvendinant Vyriausybės ir Lietuvos studentų sąjungos susitarimą iki 2018 metų studentams skatinti skiriamas valstybės lėšas palaipsniui didinti iki 50 procentų.

Šių metų pavasarį nuo 114 eurų iki 123,5 euro taip pat pakeltos socialinės stipendijos. Pernai spalį ketvirtadaliu padidintos doktorantų stipendijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

liūdna...

liūdna... portretas
Spjaukit per petį į 15-min! Tai yra TėS-LaKD-istų skylė. Penkiolikistai dangsto jų vagis ir koorupcininkus! Blokuoja, masiškai trina komentarus!!! Gadina prisijungimo duomenis!! ( Jūs, penkiolikistai, stojat niekšybės pusėn!!! Sveikinu!!). Penkiolikistai yra akli TėS-LKaD-istų valios vykdytojai! Visai nepasivelka, aptingę. JŲ darbą bandom dirbti, tai dar visaip trukdo.15-min skaitytojas irgi turi teisę žinoti! Jei kam nepatinka, - niekas Jūsų neverčia skaityti. Ei jūs ten "laisvoji žiniasklaida"! Gal jūs galvojate, jog žmonės nesupranta, kad laisvos žiniasklaidos Lietuvoje nėra.__
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių