Nuo rugpjūčio korespondencija pasieks tik tvarkingas laiškų dėžutes

  • Teksto dydis:

Nuo rugpjūčio korespondencija pasieks tik tvarkingas laiškų dėžutes, kitu atveju visas siuntas be išankstinio pranešimo bus galima atsiimti pašte, perspėja Lietuvos paštas.

„Tiems, kas dar neturi įsirengę tvarkingų gaunamųjų laiškų dėžučių, raginame nedelsti ir per ateinančią savaitę jas įsirengti. Neturint laiškų dėžutės ar, jeigu gaunamųjų laiškų dėžutė yra nerakinama, sulūžusi ir nesandari, nuo rugpjūčio 1-osios jose nebus paliekamos nei pašto korespondencijos siuntos, nei prenumeruojami spaudos leidiniai“, – pranešime cituojama Lietuvos pašto Pašto tinklo tarnybos direktorė Inga Dundulienė.

Pasak jos, nerakinama ar nesandariai užsidaranti laiškų dėžutė yra viena iš dažniausių dingstančių pašto siuntų priežasčių, o kiaurose gaunamųjų laiškų dėžutėse paliekami laiškai ar spaudos leidiniai lyjant lietui permirksta, tai sukelia nepatogumų patiems adresatams.

Pašto įstatymas įpareigoja gyventojus įsirengti rakinamas, aiškiai ir suprantamai numeruotas gaunamųjų laiškų dėžutes, kurios turi būti laiškininkams lengvai prieinamose vietose: daugiabučiuose namuose  – kiekvienoje laiptinėje ne aukščiau kaip antrame namo aukšte; individualiuosiuose namuose – prie įėjimo į gyvenamąją teritoriją arba ant greta gatvės esančių namų sienų, tvorų, stovelių; sodininkų bendrijose  – prie pagrindinių įvažiavimų į sodininkų bendriją; įmonėse, įstaigose ar organizacijose – prie pagrindinio įėjimo į pastatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Labai geras poziuris, reikia nauju ir tvarkingu pasto dezuciu.. tai tada tegul bendrijos ar namu valda perziuri kiekvieno namo dezutes ir butinai jas keicia, juk patys ir susuimokam... butinai reikia tai tvarkyti :)

Artas

Artas portretas
Skandinavijoje daug kur isvis nera rakinamu dezuciu, tiesiog apsauga nuo lietaus ir tiek. Nieks nieko neima i problemu beveik nera. Tik Lietuvoje problemos kaz kokios isgalvotos, gasdinimai..

Mažosios bendrijos vadovas

Mažosios bendrijos vadovas portretas
Turime šeimos verslą, tad nenuostabu, kad bendrijos adresas yra namų adresas (butas). Naujos pašto dėžutės laiptinėje buvo pastatytos praeitų metų vasarą. Keista, bet nuo to laiko iš pašto jau gavome du įspėjamuosius pašto laiškus, kad mūsų dėžutė netvarkinga. Gerb. pašto darbuotojai, kodėl? Antras pašto darbuotojų triukas: turime gauti į namus siuntą. Jau keleta kartu buvo taip, kad vis laiką kažkas buvo namie, bet siunta nebuvo pristatyta - pašto paaiškinimas: gavėjų nebuvo namuose. Klausimas: ar pašto darbuotojai tingi į 4-tą aukštą įlipti ar nemoka skambučio mygtuko paspausti?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių