Nuo pirmadienio veikia naujas policijos informacijos telefonas

  • Teksto dydis:

Policija žada per metus centralizuoti informacijos teikimą telefonu, taip sumažindama krūvį atskiriems jos padaliniams.

Nuo pirmadienio +370 700 60000 žmonėms lietuvių, anglų ir rusų kalbomis yra pasiekiamas policijos informacijos telefonas, kuriuo atsiliepę konsultantai informaciją kol kas teiks tik migracijos klausimais.

Pareigūnai pabrėžia, kad kaip pagalbos numeris telefonas 112 liks galioti.

„Mūsų siekis yra toks, kad žmogus žinotų tik du telefonus, tai yra 112, jei yra nelaimė, ir +370 7 00 60000, jeigu jis nori gauti kažkokios informacijos“, - žurnalistams Policijos departamente sakė generalinio komisaro pavaduotojas Donatas Malaškevičius.

Mūsų siekis yra toks, kad žmogus žinotų tik du telefonus, tai yra 112, jei yra nelaimė, ir +370 7 00 60000, jeigu jis nori gauti kažkokios informacijos.

„Šiuo numeriu teiksime informaciją tik migracijos klausimais, bet tikimės, kad per metus laiko mes galėsime teikti informaciją visais klausimais dėl santykių su policija, dėl darbo su policija“, - kalbėjo jis.

Pareigūnas teigė, kad sukurti policijos informacijos telefoną paskatino siekis įtvirtinti gerą informacijos teikimo standartą.

Matydama gerą pavyzdį iš privataus verslo, policija suprato, jog atsilikti negali, tvirtino D.Malaškevičius.

Nauja informacijos teikimo sistema policijai kainuos apie 79 tūkst. eurų. D.Malaškevičius teigė, kad ši suma bus skirta iš Europos Sąjungos (ES) paramos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių