Nuo liepos draudžiama rūkyti automobiliuose prie vaikų ir nėščiųjų

  • Teksto dydis:

Transporto priemonių salonuose, jeigu juose bus nepilnamečių ar nėščių moterų, nuo šių metų liepos nebus galima rūkyti. 

Draudimas įsigalios nuo liepos

Seimas ketvirtadienį priėmė atitinkamą Tabako kontrolės įstatymo pataisą: už ją balsavo 49 parlamentarai, prieš - trys, o susilaikė 28 Seimo nariai.

Pakeitimo iniciatorius konservatorius Sergejus Jovaiša siūlė drausti rūkyti tik prie vaikų, tačiau Seimo Sveikatos reikalų komitetas jo pataisą patobulino.

Šiuo metu rūkyti draudžiama švietimo ir sveikatos priežiūros įstaigose, bendrose gyvenamosiose, kitose bendro naudojimo patalpose, restoranuose, kavinėse, baruose, kitose viešojo maitinimo įstaigos. Taip pat savivaldybės turi teisę mieste nustatyti tam tikras nerūkymo zonas.

Spręs, ar uždrausti rūkyti nepilnamečiams

Į Seimą sugrįžo pasiūlymas Lietuvoje uždrausti rūkyti nepilnamečiams.

Parlamentarai ketvirtadienį po pateikimo priėmė svarstyti atitinkamą Tabako kontrolės įstatymo pataisą, kurią parengė parlamentinio Sveikatos reikalų komiteto nariai konservatoriai Vida Marija Čigriejienė ir Antanas Matulas. Už balsavo 66 Seimo nariai, o susilaikė 8 parlamentarai.

Toliau siūlomus pakeitimus Seimas svarstys po Joninių.

Parlamentarai siūlo ne tik drausti asmenims iki 18 metų rūkyti ar kitaip vartoti tabako gaminius, bet ir jų turėti.

Seime praėjusių metų gruodį pritrūko balsų priimti pataisas, uždraudžiančias Lietuvoje rūkyti nepilnamečiams, nes kartu su jomis buvo siūloma neleisti rūkyti daugiabučių balkonuose bei pro jų langus.

Dabar Lietuvoje draudžiama parduoti tabako gaminius asmenims iki 18 metų. Taip pat draudžiama nupirkti ar kitaip perduoti tabako gaminius asmenims iki 18 metų.

Pagal Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento 2012 metais atlikto tyrimo rezultatus, du iš trijų (66 proc.) 15-64 metų amžiaus Lietuvos gyventojų yra nors kartą gyvenime rūkę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Aš savo mašinoj kaip rūkiau, taip ir rūkysiu. Paprasčiausiai jei vaikas ar nėščioji paprašys pavežti - nebevešiu. Nors šiaip prie nėščių moterų ir mažų vaikų nerūkau, kaip nerūkydavau ir tada, kai dar debiliškų įstatymų privisę nebuvo. Aš pas jus į svečius su savo cigaretėm nesibraunu. O į mano asmeninę erdvę su įvairiausiais reikalavimais braunasi kas tik netingi. Atsibodo!

jaja

jaja portretas
Liuks gerai, kad tuos smirdalius prispaus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių