Nelaimės ištiktos mažylės tėvai dėkoja geradariams

Rudenį nuo laiptų nukritusios beveik dvejų metukų Emilytės istorija tęsiasi. Šįkart naujienos džiugios – kitą savaitę mažylei bus atlikta operacija, pinigai – surinkti. Tėvai širdingai dėkoja ir kuklindamiesi vis dar prašo pagalbos.

2016 m. rugsėjo 29 d. apie 17 val. 20 min. Utenos rajone esančiame viename kaime nuo antro aukšto laiptų platformos nukrito 1 metų ir 8 mėnesių Emilytė, kuri dėl kaukolės lūžio buvo išvežta į Vilniaus ligoninę.

„Nelaimė įvyko socialiniame būste. Kaimynė padėjo Emilytės mamai Ritai nešti vežimėlį su antruoju, dar mažesniu jos vaikeliu. Netyčia kaimynė užkliudė mergytę, kuri nusirito nuo laiptų. Jai buvo konstatuotas kaukolės lūžis“, – istoriją priminė labdaros ir paramos fondo „Gėrio trupinėlis“ įkūrėja, „TV Pagalbos“ žurnalistė Rūta Filejeva.

Socialiniame būste gyvenę tėvai anksčiau nekart kreipėsi į socialinį skyrių, prašydami leisti bent jiems patiems dėl vaikų saugumo restauruoti laiptus. Deja, jiems būdavo atsakoma, kad būstas – ne jų, tad nėra ko kištis.

Po skaudžios nelaimės ne pelno siekiančios organizacijos vadovė R. Filejeva savo socialiniame puslapyje kreipėsi į žmones, kurie galėtų padėti, nes mažajai Emilytei reikėjo implanto. Geraširdžiai reagavo akimirksniu, todėl netrukus operacijai bei naujam implantui buvo surinkti reikalingi apie 12 tūkst. eurų.

„Pradžioje buvo kalbėta, kad operacija bus daroma, kai mergytei sueis šešeri metukai, – portalui kauno.diena.lt pasakojo Rūta. – Tačiau net Emilytės mama nežinojo, kad jie sėkmingai dalyvavo gėrio konkurse. Su mama reabilitacijai į Santariškes grįžęs vaikelis bus operuotas jau kitą savaitę.“

Emilytės mama su tėčiu itin dėkingi visiems ir finansiškai, ir morališkai padėjusiems žmonėms. Tačiau sunkiai gyvenančiai šeimai ir toliau reikalinga pagalba.

„Mama būna su dviem vaikais, tėtis dirba kaime, tačiau pinigų šeimai trūksta ir sauskelnėms. Pati kartais nuvežu šeimai maisto“, – tikino R. Filejeva.

„Nors dar labai sunku, mergytė bando žengti savo pirmuosius žingsnelius. Medikų ir jūsų visų pagalbos bei palaikymo dėka šiandien Emilytė šypsosi, valgo braškes ir labai daug bučiuojasi. Mielieji, mes, kartu su Emilytės artimaisiais, prašome pagalbos. Abiem dukrytėms reikia 4-5 d. sauskelnių. Taip pat reikalinga bet kokio dydžio finansinė parama. Jei kas turėtų nereikalingą skalbimo mašiną, labai palengvintų šeimos buitį. Širdingas ačiū už jūsų gerumą, – socialiniame tinklapyje už pagalbą dėkoja ir prašymu dalijasi organizacija „Gėrio trupinėlis“. – Finansinę paramą galite pervesti į „Swedbank“ „Labdaros ir paramos fondas Gėrio trupinėlis“ sąskaitą LT837300010145919639 (Swift HABALT22).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių