Nuo kito rugsėjo moksleiviai muziejuose lankysis nemokamai

Kitų metų rugsėjo mėnesį bus įgyvendintas Kultūros ministerijos kartu su Švietimo ir mokslo ministerija rengiamas kultūros paso projektas.

Tai programa, kurios tikslas suteikti Lietuvos moksleiviams galimybę nemokamai lankytis teatre, kino filmuose, koncertuose, muziejuose, taip skatinant juos dalyvauti kultūriniame gyvenime ir ugdant aktyvius kultūros vartotojus.

Seimo narys Juozas Olekas ketvirtadienį Seime vykusioje Vyriausybės valandoje kreipėsi į kultūros ministrę Lianą Ruokytę-Jonsson dėl šalies moksleivių pilietinio ir patriotinio ugdymo, teigdamas, kad nemokamas moksleivių lankymasis muziejuje nuo kitų metų pradžios būtų puikus valstybės šimtmečio pasitikimas.

„Gerbiama ministre, laisvės kovų komisijos vardu kreipiausi į jus dar šių metų pradžioje dėl galimybės moksleiviams lankyti šalies muziejus nemokamai. Kai kalbame apie pilietinį, patriotinį ugdymą, matome, kad viena iš galimų moksleivių susipažinimo su valstybės istorija formų yra lankymasis muziejuose. Tad ar galime tikėtis, kad nuo kitų metų sausio pirmos dienos bent moksleiviams bus galima lankytis nemokamai, taip pasitinkant valstybės šimtmetį?“, - klausė J. Olekas.

Kultūros ministrė patvirtino, kad moksleiviai nuo kitų metų rugsėjo mėnesio nemokamai galės lankytis ne tik muziejuose, bet ir kitose kultūrai ir edukacijai skirtose vietose.

„Kitų metų rugsėjo pirmą dieną įgyvendinsime kartu su Švietimo ir mokslo ministerija rengtą darbą - kultūros pasą. Juo šalies moksleiviai įvairias kultūros paslaugas gaus nemokamai, tarp visų paslaugų įskaičiuoti ir muziejai“, - sakė L. Ruokytė-Jonsson.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių