Nuo karščių atsipūsime labai trumpam

Laukia orų permainų kupina savaitė: vieną dieną merks lietus, kitą pasitiks kaitra. Pasak sinoptikės Tatjanos Kempės, nuo karščių atsipūsime labai trumpam – nors savaitės viduryje kiek atšals, tačiau artėjant savaitgaliui vėl pasitiks karštis.

Kaip teigia sinoptikė, antradienio rytas daugumoje rajonų buvo gana šiltas – temperatūra svyravo tarp 15–20 laipsnių. Įdienojus, oro temperatūra turėtų pasiekti apie 30 laipsnių ir tik pajūryje turėtų būti kiek vėsiau – 26–28 laipsniai šilumos.

Tiesa, prie vakarinių šalies rajonų priartės lietaus zona, tad ten numatomi trumpi lietūs su perkūnija. Pūs stiprokas, gūsingas pietų–pietryčių krypties vėjas, kuris vakariniuose šalies rajonuose antroje dienos pusėje keisis į pietvakarių–vakarų krypties vėją. Jo gūsiai sieks 15–17 m/s.

Naktį iš antradienio į trečiadienį per šalį praslinks šaltasis atmosferos srautas, o lietaus zona apims visą Lietuvą. Pirmoje nakties pusėje numatomi ir labai stiprūs lietūs. Daugiausia palis rytiniuose šalies rajonuose, o temperatūra trečiadienio dieną sieks vos 19–24 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienio orus lems aukšto slėgio sritis, tad lietaus nenumatoma, o vėjas nurims – pūs silpnas pietinių krypčių vėjas. Naktį gali tekti ir pašalti – oras įšils vos iki 11–16 laipsnių. Ketvirtadienio dieną temperatūra pakils iki 23–28 laipsnių.

Naktį į penktadienį temperatūra kiek pakils ir sieks 14–19 laipsnių, tačiau dieną bus oras įšils jau iki 25–30 laipsnių. Be to, nors ir kaupsis debesys, tačiau žymesnio lietaus nenumatoma.

Savaitgalį, pasak sinoptikės, kiek atvės, tačiau žymesnio lietaus taip pat nenumatoma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KK

KK portretas
Prie ko čia oro ir vandens temperatūra? du skirtingi dalykai.

nesamone

nesamone portretas
KARSTA LIETUVOJ BUS TADA,kai vandens TELKINIU temperatura bus GEROKAI VIRS 20 laips,:vakar PALANGOS,NIDOS ir SVENTOsiOS pajury tebuvo apie 15 laips.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių