Numatoma įteisinti neplaninius vaistinių tikrinimus

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) raginama kuo skubiau pateikti įstatymų pataisas, numatančias neplaninius tikrinimus vaistinėse ir didmeninėse vaistų platinimo įmonėse.

Vyriausybės 2011 metų veiklos prioritetų įgyvendinimo pažangos ataskaitoje kaip reikalinga papildoma pastanga kovoje su korupcija nurodomas minėtų pataisų pateikimas.

Ataskaitoje teigiama, kad įteisinus neplaninius tikrinimus vaistinėse ir didmeninėse vaistų platinimo įmonėse, bus sudarytos sąlygos nuolat periodiškai kontroliuoti, kaip laikomasi nekompensuojamųjų vaistinių preparatų kainodaros reikalavimų ir užtikrinti šių reikalavimų pažeidimų prevenciją.

Pažangos ataskaitoje pažymima, kad kovos su korupcija prioritetas įgyvendintas iš dalies, tačiau pripažįstama, kad kova su korupcija turi būti gerokai veiksmingesnė.

„Transparency International“ duomenimis, pagal korupcijos suvokimo indeksą 2011 metais Lietuvai buvo skirta 4,8 balo. Balų skalėje, kurioje 0 reiškia absoliučiai korumpuotą šalį, o 10 – labai skaidrią valstybę, Lietuvos įvertinimas visus pastaruosius 10 metų svyruoja nuo 4,6 iki 5 balų.


Šiame straipsnyje: vaistaifarmacijavaistininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

dana

dana portretas
na virs visko!Tai buvo netgi planiniai patikrinimai, dabar aisku kodel tokia betvarke....

baikit

baikit portretas
svogieriu vaistinese tuos tikrintojus pasitiks su ikru sumustiniais, kava, brendziuku....

ttt

ttt portretas
kas ką" sutikrins" ----ten ranka ranką plauna,apie ką kalbat?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių