Notaras sukūrė įspūdingą mažo miesto maketą

Pasaulyje itin populiarus miestų modeliavimas sulaukė atkaklių pasekėjų ir Lietuvoje - notaras Tomas Petras Vėlyvis per pusketvirtų metų, sunaudojęs daugiau nei 8000 detalių, sukonstravo vieną didžiausių šalyje mini miestų.

Anot vokiško stiliaus miesto maketo autoriaus, 2,2 m x 1,2 m. dydžio neįtikėtino kruopštumo reikalaujantis kūrinys pareikalavo kelių valandų laisvalaikio kasdien.

„Lietuvoje toks hobis kol kas turi nedidelį gerbėjų ratą - mano žiniomis, aktyviai mini miestų konstravimu užsiima vos keli žmonės. Dėl šios priežasties pristatydamas šį kūrinį siekiu ne tik parodyti savo darbo vaisius, bet ir šiuo hobiu sudominti aplinkinius bei papasakoti apie mini miestų kūrimo ypatybes. Manau, kad kupiną įtampos kasdieninį gyvenimą tokio iš pradžių mintyse gimstančio įsivaizduojamo pasaulio pavertimas materija veikia tarytum gerų emocijų suteikianti terapija“, - pasakoja T.P. Vėlyvis.

Vieno didžiausių Lietuvoje minimiestų autorius pripažįsta, kad, sužinoję apie tokį notaro hobį, daugelis gerokai nustemba.

„Tarp mini miestų kūrimo ir savo darbo matau daug paralelių - tiek notaro darbas, tiek mano hobis reikalauja itin daug kruopštumo, tuo tarpu menkiausia klaida, neteisingai sujungtas laidas ar blogai užklijuota detalė gali sugriauti kuriamą mini pasaulį. Panašiai ir notaro darbe - neatidumas gali kainuoti labai brangiai“, - teigia notaras.

T.P.Vėlyvio kurtam minimiestui vokiškas stilius pasirinktas neatsitiktinai. Jo šeimai Vokietija išlieka labai svarbia ir sentimentus keliančia šalimi, kur notaras nuolat lankosi su savo vaikais.

„Visuomet žavėjausi vokiškais miestais, jų architektūriniais sprendimais, gerai apgalvotais miestų planais. Todėl kurdamas šį mini miestą, nors ir galvoje neturėdamas konkretaus Vokietijos miesto atitikmens, idėjų sėmiausi iš matytų vaizdų“, - sako T.P.Vėlyvis.

Įspūdingo dydžio mini miestas turi visus tikram miestui būdingus atributus - namus, gatves, stotis, automobilius, šviesoforus, veikiančias karuseles bei traukinius ir netgi vykstančią alaus šventę. Jame net yra deganti finansų ministerija.

 „Kurdamas šį miestą stengiausi jį atvaizduoti su visomis realiam gyvenimui būdingomis aktualijomis - su meile, skausmu, išdavystėmis, linksmybėmis, šventėmis, girtuoklystėmis ir net degančia finansų ministerija, kuri, manau, taikliai atspindi šiandienines problemas“, - pasakoja notaras. 


Šiame straipsnyje: maketas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių