Nidiškiai: savo būstą nuomoja visi, net jei po to tenka gyventi garaže

  • Teksto dydis:

Kurortiniame Nidos mieste savo verslą turintys Gražina ir Alfredas Armaliai sako, jog Neringoje vien iš atlyginimo negali išgyventi nė vienas nidiškis. Dėl to vasarą savo būstus čia stengiasi nuomoti visi: ir privataus, ir valstybinio sektoriaus darbuotojai, o atvykus poilsiautojams nevengia kraustytis pas draugus ar į pagalbines patalpas, pavyzdžiui, garažus, rašo delfi.lt. 

„Nidoje gyvenimas prastėja jau kelinti metai - jauni žmonės išvažiuoja. Anksčiau lietuviai, užsidirbdavę pinigų, vasarą juos stengdavosi išleisti kurorte, o dabar yra tokia tendencija, kad žmonių vis mažėja, - apgailestauja Alfredas. - Ir jeigu nidiškis vasarą neišnuomos butelio, jam bus labai sunku išgyventi. Visus dirbančius Neringoje mes pažįstame, ir visi nuomoja butelius, sezono metu stengiasi išeiti gyventi kitur, į kokį rūsį ar garažą.“

Jis prisimena, kad anksčiau Nidos pensininkai susidurdavo su nepritekliumi, tad Neringos savivaldybei tekdavo samdyti autobusą ir sudaryti galimybę apsipirkti Klaipėdos turguje: kol mieste nebuvo prekybos tinklo, privatūs parduotuvių savininkai buvo užkėlę kainas. Kurortiniame mieste nemažos ir komunalinių paslaugų kainos: brangus vanduo, reikia mokėti už šildymą.

Anot verslininko, turistinis sezonas Nidoje yra trumpesnis nei vasara. Populiariausi miestelio nuomos rinkoje yra liepos ir rugpjūčio savaitgaliai, taip pat ilgieji savaitgaliai, kurie susidaro dėl valstybinių švenčių.

Pasibaigus sezonui, Neringą palieka laikinai į kurortą padirbėti atvykę studentai, o dauguma poilsio namų užsidaro, nes nėra prasmės šildyti patalpas ir laukti 2-3 pro šalį pravažiuojančių žmonių ar žvejų.


Šiame straipsnyje: NidaNeringabūsto nuoma

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių