Neviršyti greičio – nė kilometru

  • Teksto dydis:

Lietuvos kelių policijos tarnyba nuo rugsėjo 1-osios šalies keliuose vykdys sustiprintą transporto priemonių važiavimo greičio kontrolę.

Pasitinkant naujuosius mokslo metus rengiama saugaus eismo akcija, kurios metu šalies keliuose visais būdais bus fiksuojamas net menkiausias greičio viršijimas.

Visi greičio matavimo prietaisai fiksuos kiekvieną transporto priemonę, netaikant jokios tolerancijos, o vairuotojai (transporto priemonių savininkai) už Kelių eismo taisyklių pažeidimus turės atsakyti pagal įstatymus.

Lietuvos kelių policijos tarnyba ragina visus vairuotojus važiuoti neviršijant leistino greičio, atsižvelgti į važiavimo sąlygas, ypač vietovės reljefą, kelio ir transporto priemonės būklę bei krovinį, meteorologines sąlygas, eismo intensyvumą, kad galėtų sustabdyti transporto priemonę iki bet kurios iš anksto numatomos kliūties.

Kelių policijos pareigūnai teigia, kad net įspėjimas nedaug leistiną greitį viršijusiems vairuotojams yra vertinamas kaip nuobauda ir turi lemiamą reikšmę kitą kartą baudžiant Kelių eismo taisyklėms nusižengusius vairuotojus.

Pirmą kartą įspėtas pažeidėjas per metus įkliuvęs antrą kartą nebegali tikėtis, kad jam bus skirta tik pusė skiriamos baudos.

Gresia nuobaudos

Atsakomybė už leistino greičio viršijimą yra numatyta Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 124 straipsnyje:

už nustatyto greičio viršijimą iki 10 km per val. baudžiama įspėjimu,

už greičio viršijimą nuo 10 iki 20 km per val. baudžiama bauda nuo 11 iki 28 eurų,

už greičio viršijimą nuo 20 iki 30 km per val. baudžiama bauda nuo 28 iki 86 eurų,

už greičio viršijimą nuo 30 iki 40 km per val. baudžiama bauda nuo 115 iki 173 eurų,

o pradedantieji vairuotojai – bauda nuo 115 iki 173 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trijų iki šešių mėn.,

už greičio viršijimą nuo nuo 40 iki 50 km. per val. baudžiama bauda nuo 173 iki 231 euro,

o pradedantieji – bauda nuo 173 iki 231 euro su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo šešių mėn. iki vienų metų,

už greičio viršijimą daugiau kaip 50 km per valandą baudžiama bauda nuo 289 iki 434 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vieno iki šešių mėnesių,

pradedantieji vairuotojai – bauda nuo 289 iki 434 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienų iki pusantrų metų,

vairuotojai, neturintys teisės vairuoti transporto priemonės, – bauda nuo 434 iki 724 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hasas

Hasas portretas
Turi buti paklaida apie 5 km/h... Nereikia nesamoniu issigalvoti. Eilinis nusigrybavimas...

vaziavau

vaziavau portretas
siandien europos pr.apie 60kmval.:nuo veiveriu gt.iki gelez st.mane aplenke VISOS auto[ir ne tik lengvos...]-ju buvo193,o as-"durnelis",vis gale ir gale.....

vairuotojas

vairuotojas portretas
...ligtai jau policija ejo teisinga linkme,tik neaisku kuris be smegenu uzememe siltas vietas-ministras ar generalinis prokuroras.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių