Netrukus tarnybą pradės pirmieji šių metų šauktiniai

  • Teksto dydis:

Balandžio 18 dieną tarnybą pradės pirmieji 2017 metų šaukimo kariai, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

72 šauktiniai išvyks į Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo batalioną, o balandžio 24 dieną Mokymų ir doktrinų valdybos Kovinio rengimo centre tarnauti pradės 153 šauktiniai kariai. Paskutinieji išvykimai į tarnybos vietas šiais metais įvyks gruodžio pradžioje.

Didžioji dalis šauktinių visus tarnybos mėnesius tarnaus priskirtame kariuomenės dalinyje, o likę – devynių mėnesių tarnybą pradės Mokomajame pulke Rukloje kur tarnaus du mėnesius, o kitus 7 mėnesius tarnybą tęs priskirtame dalinyje.

Šiuo metu savo noru atlikti tarnybą jau pareiškė daugiau nei 1,3 tūkst. jaunuolių, iš jų per – 60 merginos, o iš patekusiųjų į sąrašus karo prievolininkų apie 1,5 tūkst. yra pateikę prašymus atlikti tarnybą pirmumo tvarka.

Šiais metais nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą atlikti bus pašaukti 3 tūkst. 537 karo prievolininkai.

„Džiugina šauktinių motyvacija ir ryžtingas nusiteikimas savo noru atlikti tarnybą. Dalis karo prievolininkų neslepia, kad apie tarnybą Lietuvos kariuomenėje sužino iš tarnavusių draugų ar giminaičių, kurie paskatino papildyti šauktinių gretas ir atlikti pareigą Tėvynei“, – sako Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos viršininkas pulkininkas Arūnas Balčiūnas.

Šiemet šaukimas į nuolatinę privalomąją paradinę karo tarnybą vyksta pagal naują tvarką: šaukimo nurodymai karo prievolininkams paštu nebėra siunčiami ir informaciją, kada ir kaip atlikti procedūras karo prievolininkai randa karo prievolininkų sąraše internete.

Karo prievolės komplektavimo tarnybos specialistai teigia, kad naujoji šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą sistema veikia sklandžiai, o ir patys būsimieji kariai sako, kad informavimas internetu yra patogus, informaciją jie gaunu laiku.

Karo prievolės komplektavimo tarnyba primena, kad sausio pradžioje paskelbus karo prievolininkų sąrašus, į jį nepatekę vaikinai, taip pat ir merginos nuo 18 iki 38 metų ir toliau gali teikti prašymus savo noru atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą. Jie galės pasirinkti norimą tarnybos vietą, tarnybos pradžios datą ir gauti 30 proc. didesnes kaupiamąsias išmokas – tarnybos metu galės sukaupti daugiau nei 3 tūkst. eurų.

Pirmumo prašymus gali teikti ir patekusieji į šaukiamųjų sąrašus. Į jų pageidaujamas tarnybos vietas bus stengiamasi atsižvelgti, o kaupiamosios išmokos jiems bus didesnės 15 procentų, o labai gerai įvertinus tarnybą išmokos suma siekia per 2,8 tūkst. eurų.


Šiame straipsnyje: kariaišauktiniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių