Netektis: mirė signataras L. Šepetys

  • Teksto dydis:

Penktadienį eidamas 92-uosius metus mirė signataras, menotyrininkas Lionginas Šepetys, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Nuo 1990 iki 1992 metų jis buvo Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo deputatas. Iki nepriklausomybės atkūrimo jis ėjo įvairias pareigas Lietuvos komunistų partijos centriniame komitete, buvo kultūros ministras, vadovavo tuometei Aukščiausiajai Tarybai.

L. Šepetys yra išleidęs knygas „Daiktų grožis“, „Modernizmo metmenys“, „Ispanija. Siluetai ir spalvos“, „Žmogus. Menas. Aplinka“, „Kultūra ir mes“, „Neprarastoji karta: siluetai ir spalvos: atsiminimai“, „Ar galėjau?: prisiminimai“ ir kt., parašęs straipsnių meno istorijos bei teorijos klausimais. Jis buvo Lietuvos dailininkų sąjungos narys.

Seimo pirmininkas pareiškė užuojautą

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis pareiškė užuojautą dėl Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo akto signataro L. Šepečio mirties.

Užuojautoje artimiesiems V. Pranckietis netekties valandą linki stiprybės ir dvasios paguodos, pranešė Seimo ryšių su visuomene skyrius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Uzuojauta artimiausiems !

Kantrus.

Kantrus. portretas
Lietuvosw padangė po truputi šviesėja !,

Prisiminus

Prisiminus portretas
A.A Šepetys,buvo asmenybė,kuri Lietuvos labui padarė labai daug,nors tuomet buvo ir nelengva tai daryti.O kokiame lygyje buvo Lietuvos kultūra ,abejoju,kad kada nors tokia bus.Buvo garbinami Lietuvos iškilūs žmonės,statomi jiems paminklai,kuriuos dabar norima nugriauti,atkuriamos Kunigaikščių pilys( Trakų pilis),net kunigui Maironiui ,sugebėta pastatyti granitinį paminklą,visuose karuose žuvusių karių Motinai pastatytas Kryžkalnyje monumentas,kuri "patriotinės"beretės susprogdino.Daug buvo padaryta gerų darbų Lietuvai,nors rėžimas ir nepalankus buvo.Taigi,reiktų tik didžiuotis,kad turėjome tokių žmonių.O neišmanančių,nekulturingų žmogelių buvo visais laikais, jų yra ir dabar,tai rodo kaip kurie komentarai.Pilnai pritariu metraštininko komentarui.
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių