Netektis: mirė buvęs žemės ūkio ministras J. Kraujelis

  • Teksto dydis:

Sekmadienį mirė buvęs Seimo narys, buvęs žemės ūkio ministras, agronomas 81 metų Jeronimas Kraujelis, pranešė Seimas.

J. Kraujelis gimė 1938 metais Panevėžio rajono Šlekių kaime.

1962 metais Lietuvos žemės ūkio akademijoje jis įgijo mokslinio agronomo specialybę. J. Kraujelis dirbo kolūkyje agronomu, Žemės ūkio ministerijoje Darbo užmokesčio, Planavimo ir ekonomikos valdybų viršininku, Agropramoninio komiteto Vyriausioje ekonomikos valdyboje viršininko pavaduotoju, viršininku.

1989–1991 metais jis ėjo žemės ūkio ministro pavaduotojo ekonomikos klausimams pareigas, nuo 1992 metų iki 2000 metų vadovavo Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijai.

2000-aisiais J. Kraujelis išrinktas į Seimą pagal Naujosios sąjungos (socialliberalų) sąrašą, buvo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas.

2001–2004 metais J. Kraujelis ėjo žemės ūkio ministro pareigas.

Urna su velionio palaikais antradienį 16 val. bus pašarvota Vilniaus laidojimo rūmuose, velionis bus palaidotas trečiadienį Kairėnų kapinėse Vilniuje.

Šalies vadovai pareiškė užuojautą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė užuojautą dėl buvusio žemės ūkio ministro, parlamentaro J. Kraujelio mirties.

Pasak prezidentės, žemės ūkis agronomui J. Kraujeliui buvo gyvenimo ir veiklos sritis, kuriai negailėdamas atidavė visas patyrusio specialisto žinias ir jėgas. Ši patirtis daug pasitarnavo Lietuvai, kai mūsų šalis rengėsi narystei Europos Sąjungoje, taip pat vadovaujant ministerijai ir dar beveik dvidešimtis metų žemės ūkio bendrovių asociacijai.

Užuojautoje sakoma, kad mūsų atmintyje J. Kraujelis išliks kaip neginčijamas savo profesijos autoritetas, didelės atsakomybės, susitelkimo ir inteligencijos asmenybė.

Dėl šios netekties šalies vadovė pareiškė nuoširdžią užuojautą J. Kraujelio artimiesiems, draugams ir buvusiems kolegoms.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis taip pat reiškia užuojautą dėl J. Kraujelio netekties.

„Netekome aktyvaus ir išmintingo žmogaus, ilgus metus dalyvavusio Valstybei reikšmingų sprendimų priėmimo procesuose. Jeronimas Kraujelis ženkliai prisidėjo prie žemės ūkio politikos formavimo Lietuvoje, buvo dvyliktosios Vyriausybės narys. Dėl skaudžios netekties reiškiu nuoširdžią užuojautą velionio artimiesiems, bičiuliams ir bendražygiams. Esu tikras, kad J. Kraujelio indėlis į Valstybės gerovės kūrimą niekuomet nebus pamirštas“, - sako Vyriausybės vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių