Nešildomose mokyklose paankstintos atostogos

Visose Šilutės rajono mokyklose dar neįjungtas šildymas. Siekiant sutaupyti lėšų šildymo sąskaita, mokiniams savaite paankstintos rudens atostogos.

Visų 24 Šilutės rajono bendrojo ugdymo mokyklų suolai jau tušti - mokinių atostogos čia prasidėjo savaite anksčiau nei numatyta ugdymo planuose. Savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Jonas Bendžius sako, kad įstaigos šilumos tiekėjams skolingos per milijoną litų. Paankstinus atostogas, savaitę nereikės šildyti   beveik tuščių patalpų, todėl sutaupyti planuojama iki 150 tūkst. litų.

Šilutės pradinės mokyklos direktorė Liuda Skuodienė sako, kad atostogų paankstinimui neprieštaravo nei mokytojai, nei moksleivių tėvai - esą ugdymo procesas dėl to nenukentės. O praėjusią savaitę, anot jos, dėl to, kad klasėse buvo šalta, jau teko trumpinti pamokas.

Švietimo ministerijos atstovai sako, kad galimybė paankstinti atostogas ugdymo plane numatyta. Ja esą pasinaudojo ne tik Šilutės rajono mokyklos, tačiau kiek tiksliai - duomenų sako neturintys, nes įstaigos paankstinti atostogas gali ir nederindamos su ministerija.

 


Šiame straipsnyje: nešildomos mokyklosatostogos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių