Neringos meras: Vyriausybė turi sumokėti visą kompensaciją už nugriautą restoraną

  • Teksto dydis:

Teismui įpareigojus Vyriausybę ir Neringos savivaldybę sumokėti 1,15 mln. eurų kompensaciją už Juodkrantėje nugriautą žuvies restoraną, Neringos meras Darius Jasaitis sako, kad visus pinigus turėtų skirti centrinė valdžia.

Teismui įpareigojus Vyriausybę ir Neringos savivaldybę sumokėti 1,15 mln. eurų kompensaciją už Juodkrantėje nugriautą žuvies restoraną, Neringos meras Darius Jasaitis sako, kad visus pinigus turėtų skirti centrinė valdžia.

„Taip, teismo sprendimas yra pusę per pusę, bet, manau, mes įrodėme Vyriausybei, kad visa dalis yra jos, nes tik buvusios Vyriausybės, o ne Neringos savivaldybės sprendimais šis nuostolis yra patirtas“, - BNS penktadienį sakė D.Jasaitis.

Anot jo, Neringos savivaldybė neturi iš kur paimti pusės priteistos sumos, tad Vyriausybei nesutikus prisiimti visų įsipareigojimų, skolą savivaldybė galėtų grąžinti tik per kelis dešimtmečius.

„Neįmanoma, mums tai nepakeliami nuostoliai (...), bet jei Vyriausybė pareikalaus, tai derėsimės per 20-30 metų tą nuostolį padengti“, - kalbėjo meras.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) nusprendė, kad Neringos savivaldybė ir valstybė milijoninę žalą turi atlyginti iki kitų metų sausio 8 dienos - anksčiau nei buvo numatęs žemesnės instancijos teismas. Teisingumo ministras Juozas Bernatonis bei Finansų ministerijos atstovai tikino, kad sprendimas bus įvykdytas iki nurodytos datos, o šaltinių apmokėti nuostolius verslui bus ieškoma kitą savaitę.

Teismas verslininkams už nugriautą pastatą bendrovei „Meirona“ yra priteisęs 1,150 mln. eurų ir 5 proc. metinių palūkanų nuo 2013 metų liepos 19 dienos iki teismo sprendimo visiško įvykdymo.

Teismas paskelbė pasigedęs motyvų, kodėl anksčiau sprendimo vykdymas buvo atidėtas iki 2016-ųjų rugpjūčio 1 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Čia tik pirmas pastatas... už restorano stovi nenugriauti dar du ... lemai euriukų :) ... lai ima didesnę paskolą :)))

TURI ATLYGINTI ANTRINIU IESKINIU

TURI ATLYGINTI ANTRINIU IESKINIU portretas
pasirashe ant leidimu statyti asmenys.Vyriausybe issvaiste milijonus Druskininku vandens parkui, kuri naudoja neteisetai.KAS TOKIA VYRIAUSYBE (socdemu) GALI TIKETI?!

poziuris

poziuris portretas
Protingi zmones ta restorana butu iteisine. Juo labiau kad jis negadino vaizdo. Pusgalviai, vien del savo kvailumo ir noredami kazkam isitikti, ji nugriove. Tas, kuris dejo galutini parasa del nugriovimo, turetu atlyginti visus nuostolius. Prie ko cia vyriausybe ir savivaldybe? Savivaldybe gali paimti paskola is banko, o po to paduoti i teisma pernelyg uolu valdininka del pinigu isieskojimo. Uztena Lietuvoj kolektyvines atsakomybes kai nelieka kaltu. Uz kiekvieno paraso stovi realus atsakingas zmogus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių