Nepriklausomybės atkūrimo dieną prisiekė apie 150 šaulių

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Lietuvoje švenčiant Nepriklausomybės atkūrimo dieną prisiekė apie 150 Šaulių sąjungos narių, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Priesaika vyko prie netoli ministerijos esančio generolo Jono Žemaičio-Vytauto paminklo.

„Nuo pat įkūrimo 1919 metais Lietuvos šaulių sąjungos istorija glaudžiai susijusi su kova už nepriklausomybę ir pasipriešinimą okupantams. Dešimtis tūkstančių narių turėjusi Šaulių sąjunga Sovietų imperijos buvo laikoma pavojingiausiu priešu ir likviduota pačiomis pirmomis okupacijos dienomis. Linkiu ir tikiu, kad savo nuoširdžiu darbu ir pastangomis jūs prisidėsite prie aktyvios pilietinės visuomenės formavimosi, tapsite artimiausiais kariuomenės talkininkais, Lietuvos nepriklausomybės saugotojais ir gynėjais“, – pranešime cituojamas krašto apsaugos viceministras Giedrimas Jeglinskas.

Ceremonijoje taip pat dalyvavo ir šaulius sveikino Vilniaus miesto savivaldybės, policijos ir Valstybės sienos apsaugos atstovai, Vilniaus apskrities mokyklų vadovai.

Po priesaikos ceremonijos šauliai žygiavo sostinės Gedimino prospektu Nepriklausomybės aikštės link, kur dalyvavo trijų Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonijoje. Po ceremonijos, kartu su Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos kariais, nevyriausybinių organizacijų atstovais ir kitais susirinkusiais šauliai žygiavo Gedimino prospektu nešdami 400 metrų trispalvę, iš kurios Katedros aikštėje suformavo širdį.


Šiame straipsnyje: šauliaikovo 11

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
jei jums cia taip nepatinka ir nezinote ka daro Sauliu sajunga tai geriau patylekite ir issiaiskinkite, o ne rasinekite savo durnus komentarus, ir nekiskis cia savo susiktos propagandos

vėl tie kacapai ,iš kaliningrado srities

vėl tie kacapai ,iš kaliningrado srities portretas
išlindo nesugebantys žodžio parašyti.Zampolitai praktiką atlikinėja?Bolševikų melagių ir banditų anūkai,prisidenge anonimais.Juokas ima....

Anonimas

Anonimas portretas
bilai bananų respublikojee
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių