Nepriėmus biudžeto, A.Kubilius nedirbtų

Premjeras Andrius Kubilius teigia dėl kitų metų biudžeto laukiantis visų pasiūlymų, tačiau, anot jo, Vyriausybė dabar eina teisingu keliu. A. Kubiliaus teigimu, jei kitų metų biudžetas nebūtų patvirtintas, tai sukeltų griūtį valstybėje ir jis pats negalėtų dirbti.

„Aš tikrai negalėčiau dirbti, bet tikrai nemanau, kad galėtų dirbti ir Seimo opozicija, jeigu jie darys tokius sprendimus, nes sukelti griūtį, kuri labai skaudžiai paveiks visus Lietuvos žmones, yra labai nesudėtinga“, - interviu Lietuvos radijui sakė Premjeras.

Anot jo, „spręsti problemas, kai jau griūtis sukelta, bus žymiai sudėtingiau“.

„Gyvenimas su vadinamu šių metų biudžetu, pratęsiant jį kitiems metams, Lietuvai reikštų vieną dalyką - kad jau vasario mėnesį, ko gero, pensijos nebebūtų išmokamos. Tai turi suprasti ir tie, kurie balsuos prieš Vyriausybės pateiktą biudžetą“, - tvirtino A. Kubilius.

„Klausimas, ar yra kokios nors alternatyvos mūsų pateiktam biudžetui“, - pridūrė jis.

Šiuo metu valdantieji ieško opozicinės Darbo partijos paramos Seimo pritarimo sulaukti turinčiam kitų metų biudžetui. „Darbiečiai“ pareiškė turį savo siūlymų dėl mokesčių, verslo skatinimo ir kitų klausimų. Anot jų, jei valdantieji šiems pasiūlymams nepritars, apie paramą koalicijai nėra ko kalbėti.

Kitais metais valstybės biudžete numatomas 6,7 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) dydžio deficitas, kuris sudarytų beveik 5,6 mlrd. litų. 


Šiame straipsnyje: biudžetaskubilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių