Nepaklusus kario nurodymams grės bauda

  • Teksto dydis:

Nepaklusus kario nurodymams grės bauda, numato Seimo ketvirtadienį priimtos Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisos.

Tyčinis uniformuoto kario teisėtų reikalavimų nevykdymas, taip pat kitoks trukdymas uniformuotam kariui įgyvendinti įstatymo jam suteiktas teises užtrauks 57-144 eurų baudą (maždaug 200-500  litų).

Kario nurodymams nepaklusę pareigūnai būtų baudžiami 144-289 eurų bauda (maždaug 500-1000 litų).

Šios pataisos įsigalios nuo sausio.

Patvirtintos baudos susiję su antradienį Seimo priimtu įstatymų pataisų paketu, kuris įteisino kariuomenės galimybes plačiau veikti taikos metu, reaguojant į incidentus.

Pataisas inicijavo Krašto apsaugos ministerija, argumentuodama, kad dabartinis reguliavimas, atsižvelgiant į geopolitinę padėtį, nepakankamas, nes įstatymai nereglamentuoja karinės jėgos naudojimo specifikos vykdant pagrindinius Lietuvos kariuomenės uždavinius taikos metu.

Pasak ministerijos, pataisos sudarys teisines prielaidas reaguoti panaudojant karinę jėgą į ginkluotus incidentus sausumoje bei Lietuvos oro erdvės ir teritorinės jūros pažeidimus, keliančius grėsmę nacionaliniam saugumui, ne tik ginklų ir specialiųjų priemonių, bet ir karinės technikos bei sprogmenų naudojimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Copy D

Copy D portretas
Arvis 2014-12-18 12:48 IP: 212.59.11.110 šis įstatymas parodo valdžios degradacijos laipsnį..... valio, dabar mūsų draugai Š. Korėja, kur armija ir milicija visagalė.....

Socialistas

Socialistas portretas
Debilai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių