Neišvengta klaidų: į šauktinių sąrašą pateko tarnybą jau atlikę jaunuoliai

  • Teksto dydis:

Kariuomenės atstovai atsiprašo dėl į šių metų šaukimo sąrašą patekusių, tačiau tarnybą jau anksčiau atlikusių jaunuolių.

„Atsiprašome, kad dėl žmogiškųjų faktorių, į šių metų šaukimo sąrašus per klaidą galėjo patekti privalomąją pradinę karo tarnybą jau atlikusių asmenų. Patvirtiname, kad tokie asmenys tikrai nebus šaukiami, o jų statusas sąraše bus atnaujintas, pažymint, kad karo prievolininkas - atlikęs tarnybą. Šaukimo procesui tai įtakos neturės“, - Krašto apsaugos ministerijos pranešime sakė Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos viršininkas pulkininkas Arūnas Balčiūnas.

Pasak Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos atstovų, tokie asmenys į sąrašą galėjo patekti dėl to, kad ne visi tarnybą anksčiau atlikusių jaunuolių duomenys laiku pateko į personalo valdymo informacinę sistemą.

Patvirtiname, kad tokie asmenys tikrai nebus šaukiami, o jų statusas sąraše bus atnaujintas, pažymint, kad karo prievolininkas - atlikęs tarnybą.

Šiuo metu vyksta informacijos patikrinimas, kiek tokių asmenų galėjo pakliūti į sąrašus. Jei tokių atvejų pasitaikys, atitinkamai prie jau tarnybą atlikusių, bet sąraše esančių asmenų statuso bus atnaujinama informacija.

Į šaukiamųjų sąrašus taip pat pakliuvo ir asmenys, besimokantys užsienio aukštosiose mokyklose, nes užsienio mokymosi įstaigos nėra įpareigotos teikti duomenis Lietuvai apie studijuojančius, teigia ministerija. Užsienyje studijuojantys karo prievolininkai turi pateikti mokymosi įstaigų patvirtintas pažymas apie studijas su vertimu į lietuvių kalbą.

Šiemet į kariuomenę bus pašaukti kiek daugiau nei 3,5 tūkst. karo prievolininkų. Pirmieji šauktiniai  į dalinius tarnauti išvyks balandžio mėnesį, paskutiniai - gruodį. Didžiausia karo prievolininkų banga tarnybą pradės spalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
jau ne durnių,o debilų laivas pradėjo kelionę

RK

RK portretas
Jei pateko, turi eiti. 100- tus milijonu € kainavusi elektr. sistemos n e m e l u o j a. !

Anonimas

Anonimas portretas
O vertimas čia prie ko? Jei pateikta pažyma bus anglų kalba - viena iš Europos sąjungos kalbų. Kuri beje dėstoma ir pas mus mokyklose. Postsovietiniai kabinetininkai to dar neišmoko. Ar ne žino ES kalbų daugiau nei savo?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių