Nedarbas vis dar nesitraukia iš Dzūkijos

Pietų Lietuvos regione, palyginti su visa Lietuva, nedarbas – vienas didžiausių, vidutinė alga nesiekia šalies vidurkio. 

Įmonės pripažįsta įdarbinančios ne šimtus, o vienetus darbuotojų, o darbo birža pastebi, kad čia kaip niekur kitur gausiai dirbami sezoniniai darbai. 

Nors registruotų bedarbių pernai visoje šalyje mažėjo, Pietų Lietuvos regione nedarbas išliko vienas didžiausių – 16 procentų. 

Kaip praneša „Panorama“, žemyn regioną tempia kaimiški rajonai, kur investicijos labai mažos, todėl ir darbo neturinčių žmonių čia daug. 

Tačiau, pavyzdžiui, lazdijiečiai, anot ekonomistų, nors ir bedarbiai, vangiai imasi nuosavo verslo, ko nepasakysi apie druskininkiečius. Druskininkų savivaldybė – viena versliausių ne tik regione, bet ir šalyje. Tūkstančiui gyventojų tenka 33 verslo liudijimai – daugiausiai paslaugų srityje. 

Tačiau algos Druskininkuose – maždaug 6 proc. mažesnės, nei mokamos Alytuje. Vis dėlto, pasak ekspertų, naujoms įmonėms mokėti aukštą atlyginimą kvalifikuotam specialistui, kaip, pavyzdžiui, Vilniuje ar Kaune, Dzūkijos verslas neišgali. 

Remiantis statistika, žlugus pramonės įmonėms, iš regiono sostinės Alytaus emigravo daugiau nei dešimt tūkstančių gyventojų. Tūkstančiui gyventojų čia tenka beveik aštuoni emigravusieji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aldona

Aldona portretas
Darbo bižos suryja viską. Žmonių darbas turi būti organizuojamas ne reklamiškai, bet ekonomiškai, atsižvelgiant į visuomenės ir atskiro žmogaus poreikius. Biržos neturi kompetencijų ekonominiuose santykiuose, nesupranta kas yra darbas ir kokia jo reikšmė žmonių gyvenime. Biržos darbuotojai tyčiojasi, stumdo darbuotojus, sunaudoja darbo lėšas. Biržos neturi jokios atsakomybės ir nesiskaito su darbo resursais.

idomu

idomu portretas
idomu o is kur tas nedarbas pasitrauke...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių