Ne oras, o košmaras: draskysis vėjas, lietų mainys šlapdriba

Teigiama, kad antroji vasario diena parodo, koks bus pavasaris: jei saulėta, tai jis bus gražus, jei apsiniaukę – lauk vėlyvų pūgų. Pasak sinoptikės Margaritos Kirkliauskaitės, žiema dar sugrįš, o tai pajusime jau darbo savaitės pabaigoje.

Kaip LRT RADIJUI teigia sinoptikė, antradienis bus gana debesuotas, o daugiausiai pragiedrulių sulauks vakarinių šalies rajonų gyventojai. Tad negausių kritulių turėtų tikėtis gyvenantys vakariniuose ir šiauriniuose šalies rajonuose, o pietiniuose ir rytiniuose rajonuose – stipresnio lietaus.

Nors dienos temperatūra laikysis ties 4–7 laipsniais šilumos, tačiau šalčio įspūdį sudarys vis stiprėjantis vėjas – daugelyje rajonų gūsiai sieks 15–20 metrų per sekundę. Prie jūros vėjas gali sustiprėti net iki 25 metrų per sekundę.

Trečiadienio rytas bus labai vėjuotas – gūsiai sieks ir 23–26 metrus per sekundę, o pajūryje vėjas gali būti dar stipresnis. Nors dienos oro temperatūra pasieks 2–6 laipsnius šilumos, tačiau šalį pasieks dar intensyvesnė kritulių zona – lietus kaitaliosis su šlapdriba.

Ketvirtadienį vėjas turėtų kiek nurimti, tačiau vėl neišvengsime kritulių. Be to, į Lietuvą turėtų veržtis šaltesni orai – po naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį aplankysiančio šaltuko ketvirtadienį temperatūra pakils vos virš nulio laipsnių, tad daug kur formuosis plikledis.

Penktadienį kritulių tikimybė sumažės iki minimumo, vėjas taip pat aprims, o po naktį aplankysiančios neigiamos temperatūros dieną oras šils iki 5 laipsnių šilumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rina

Rina portretas
Kodėl rašinėjat ,keliate paniką "ne oras,bet košmaras" Kas per košmaras???Prieš vėją nepapūsi.Koks yra toks ,bet ne košmaras...oi,mėgstat perdėti.:)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių