Nauji konteineriai padės rūšiuoti atliekas

Įvairiuose šalies miestuose turėtų padaugėti antrinių žaliavų konteinerių, todėl atliekų rūšiavimo problema pamažu bus sprendžiama. Aplinkos ministerija planuoja 44 savivaldybėms papildomai nupirkti 5 202 konteinerius.

Nupirkus šį kiekį konteinerių, savivaldybėse bus pastatyta tiek konteinerių, kiek jų turėtų būti pagal Valstybiniame strateginiame atliekų tvarkymo plane keliamus reikalavimus.

“Konteineriai savivaldybėms perkami siekiant paspartinti ir pagerinti pakuotės atliekų surinkimą iš komunalinių atliekų srauto bei paskatinti atliekų rūšiavimą, - sakė ministerijos sekretorius Aleksandras Spruogis. – Savivaldybėse, kurios anksčiau buvo aprūpintos konteineriais, antrinės žaliavos rūšiuojamos daug geriau. Ministerija surado galimybių, kad ir šiais metais būtų perkami papildomi konteineriai savivaldybėms.”

Viešojo pirkimo procedūros jau prasidėjo. Konteinerių pirkimas finansuojamas Gaminių ar pakuotės atliekų tvarkymo programos lėšomis.

Kaip teigia Aleksandras Spruogis, atlikus viešojo pirkimo procedūras, pirmieji konteineriai savivaldybėms bus pristatomi kitų metų pradžioje. Aplinkos ministerija įvertino ankstesnių pirkimų patirtį ir savivaldybių pateiktus pasiūlymus. Atsižvelgiant į juos, perkamų konteinerių konstrukcija bus patobulinta. Konkurso sąlygose numatytas reikalavimas, kad pristatomiems konteineriams būtų suteikta ne mažesnė kaip 5 metų kokybės garantija.

Konteineriai savivaldybėms bus perduodami tik tuo atveju, jei jos pateiks Aplinkos ministerijai įrengtų konteinerių stovėjimo aikštelių išdėstymo schemas, nurodys atliekų tvarkytojus, kurie užtikrins konteinerių naudojimą, bei įsipareigos gavusios konteinerius juos pradėti nedelsiant naudoti.

Antrinių žaliavų surinkimo konteinerius Aplinkos ministerija perka nuo 2006 metų. Dabar 59 savivaldybėms jau yra nupirkta apie 13 400 konteinerių.


Šiame straipsnyje: konteineriairūšiavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių