Naujas Seimo narys papildys opozicijos gretas

Antradienį Seime prisiekė ir pradėjo eiti pareigas naujas parlamentaras – Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) narys Leonardas Talmontas. Jis į Seimą buvo išrinktas lapkričio 15 dieną Vilniaus-Šalčininkų vienmandatėje apygardoje, surinkęs 76 procentus balsų.

L.Talmontas Seimo nario kėdėje pakeitė LLRA lyderį Valdemarą Tomaševskį, praėjusį birželį išrinktą į Europos Parlamentą.

L.Talmontas taps Seimo Tvarkos ir teisingumo frakcijos nariu. Šiai frakcijai priklauso ir kitas LLRA atstovas parlamente Michalas Mackevičius.

Buvusiam Šalčininkų rajono merui L.Talmontui prisijungus prie Tvarkos ir teisingumo frakcijos, joje iš viso bus 18 narių. Visose keturiose opozicinėmis pasiskelbusiose frakcijose bus 57 parlamentarai. Valdančiąją keturių frakcijų koaliciją sudaro 72 Seimo nariai. 11 narių turinti „Vienos Lietuvos“ frakcija nėra valdančioji, bet ir nepasiskelbusi opozicine.

Šiuo metu Seime yra 140 narių iš Konstitucijoje numatyto 141. Paskutinė laisva Seimo nario vieta bus užimta po ateinantį sekmadienį Šilalės-Šilutės vienmandatėje apygardoje įvyksiančio antrojo rinkimų turo. Parlamentaru taps vienas iš dviejų likusių kandidatų – valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas Jonas Gudauskas arba opozicinės Tvarkos ir teisingumo partijos narys Remigijus Žemaitaitis.

Buvęs Šilalės-Šilutės apygardos atstovas Seime socialdemokratas Zigmantas Balčytis birželį buvo išrinktas europarlamentaru.


Šiame straipsnyje: pakartotiniai rinkimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių