NATO naikintuvai per dieną tris kartus kilo dėl rusų orlaivių

  • Teksto dydis:

Šiauliuose budintys NATO oro policijos naikintuvai trečiadienį tris kartus kilo atpažinti ir palydėti virš Baltijos jūros skridusių orlaivių.

„Turėjome tris (skrydžius)“, - BNS ketvirtadienį sakė Jungtinio štabo viešųjų ryšių karininkas kapitonas Donatas Suchockis.

Pasak jo, pirminiais duomenimis, apie 10.30 val. naikintuvai kilo atpažinti tarptautine oro erdve į Karaliaučiaus sritį skridusių Rusijos karinių transporto orlaivių „Il-76“ ir „An-26“. Abu karo lėktuvai skrido pagal planą, ryšį su skrydžių valdymo centru palaikė. „An-26“ skrido išjungęs automatinį atsakiklį, „Il-76“ - tvarkingai.

Maždaug 11.20 val. NATO naikintuvai kilo atpažinti iš Karaliaučiaus į pagrindinę Rusijos dalį išskridusio „An-26“, kuris vėl skrido išjungęs automatinį atsakiklį, tačiau skrido pagal planą ir ryšį su skrydžių valdymo centru palaikė.

20 val. naikintuvai kilo atpažinti į Karaliaučiaus sritį skridusius du „An-26“. Abu orlaiviai skrido nepalaikydami ryšio su skrydžių valdymo centru, buvo išsijungę atsakiklius, vienas orlaivių skrido be plano.

Latvijos kariuomenė socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje trečiadienį rašė, kad be šių orlaivių NATO Baltijos šalių oro policijos misijos naikintuvai kilo atpažinti ir aštuonių naikintuvų - keturių „MiG-31“ bei keturių „Su-24“.

NATO oro policijos misiją iš Lietuvos vykdo Norvegija ir Italija, Lenkijos - Belgija, Estijos - Jungtinė Karalystė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
„Su-24“ yra fronto bombonešis, o ne naikintuvas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių