NATO kariai remontavo Kuršėnų vaikų globos namus

NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse atliekantys Vokietijos kariai, lydimi Lietuvos kolegų, lankėsi Kuršėnų vaikų globos namuose. Čia simboliškai atidaryti du renovuoti poilsio kambariai ir koridorius.

Remonto darbus Vokietijos kariai atliko savo jėgomis laisvu nuo misijos metu bendradarbiaudami su globos namų darbuotojais. Remonto darbams išleista maždaug 10 tūkst. litų.

Vokiečių kariai Kuršėnų vaikų namuose vykdo tęstinį paramos projektą. Šiame projekte dalyvauja ne tik kariai ir karių šeimų nariai, bet ir Vokietijos Vitmundo (Wttmund) apylinkės bendruomenės nariai, įvairios organizacijos, sporto klubai, vietos politikai ir žiniasklaida.

Vokietijos karių, vykdančių oro policijos misiją Baltijos šalyse, draugystė su Kuršėnų vaikais prasidėjo 2005 m., kai vokiečiai pirmą kartą atvyko vykdyti oro policijos misiją Baltijos šalyse. Antrosios misijos metu Vokietijos kariai atvežė pilną karinį sunkvežimį savo šalyje surinktos paramos. Tąkart  NATO kariai vaikams dovanojo žaislų, dviračių, mokymosi priemonių, drabužėlių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių