NATO: diskusijos su Rusija dėl incidentų Baltijos jūros regione įgauna pagreitį

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas sako, kad diskusijos su Rusija dėl incidentų prevencijos Baltijos jūros regione įgauna pagreitį.

Po ketvirtadienį vykusio Aljanso šalių ir Rusijos diplomatų susitikimo J. Stoltenbergas teigė, kad pradėjusios dirbti Suomijos vadovaujamos ekspertų grupės darbas yra daug žadantis. Ši grupė diskutuoja dėl galimybės padidinti oro erdvės virš Baltijos jūros saugumą.

„Šiais metais taip pat padarėme pažangą, spręsdami klausimus dėl pajėgų pozicijų ir karinių pratybų, įskaitant abipusį informavimą“, – žurnalistams Briuselyje sakė NATO vadovas.

Diskusijos dėl incidentų prevencijos regione prasidėjo po kelių incidentų virš Baltijos jūros, susijusių su ten skraidžiusiais Rusijos ir Jungtinių Valstijų kariniais orlaiviais. Pareigūnams nerimą taip pat kelia išaugęs pratybų, kitokių karinių manevrų skaičius.

NATO – Rusijos taryboje buvo aptartos ir rugsėjį Maskvos ir Minsko organizuotos pratybos „Zapad“.

„Sąjungininkės aiškiai nurodė, kad pratybų „Zapad 2017“ mastas ir geografinė apimtis reikšmingai viršijo tai, apie ką anksčiau skelbė Rusija“, – sakė J. Stoltenbergas.

Rusija ir Baltarusija anksčiau teigė, kad pratybose dalyvaus beveik 13 tūkst. šalių. Tačiau Lietuva ir kitos NATO šalys tvirtina, kad mokymai buvo dirbtinai skaidomi į atskiras dalis, siekiant išvengti plataus masto stebėjimo.

NATO generalinis sekretorius nurodė neturintis duomenų, kad po „Zapad“ Rusijos kariai pasiliko Baltarusijoje.

Karinis aktyvumas Baltijos jūros regione smarkiai išaugo nuo 2014 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikriausiai

tikriausiai portretas
prisiprovokuos jankiai, aišku mūsų sąskaita, juk jie už vandenynų nepasiekiami, gazdindami ruskių keleivinius lėtuvus, skraidančius maršrutu Peterbugas - Kaliningradas, tai yra bus numušti jų kariniai objektai, o gali ir Lietuva tiesiogiai nukentėti nuo karinių veiksmų

Anonimas

Anonimas portretas
Rusija ir Baltarusija anksčiau teigė, kad pratybose dalyvaus beveik 13 tūkst. šalių. Negi?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių