Nagrinės, ar iš ministro galima reikalauti atlyginti žalą dėl neteisėto atleidimo

  • Teksto dydis:

Konstitucinis Teismas nagrinės, ar iš ministro galima reikalauti atlyginti žalą dėl neteisėto tarnautojų atleidimo.

Konstitucinio Teismo išaiškinimo paprašė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas. Jam pavesta spręsti, ar buvusiam vidaus reikalų ministrui Raimundui Palaičiui pagrįstai priteista atlyginti beveik 16 tūkst. eurų žalą.

Prokurorai teigia, kad tokį nuostolį ministerija patyrė dėl neteisėtų R.Palaičio veiksmų, kai šis iš pareigų atleido Valstybės tarnybos departamentui vadovavusį Osvaldą Šarmavičių. Šis dėl neteisėto atleidimo prisiteisė kompensaciją ir buvo grąžintas į darbą.

Konstitucinis Teismas ketvirtadienį pranešė priėmęs nagrinėti prašymą, ar Konstitucijai neprieštarauja Vyriausybės įstatymas dėl to, kad jame „nenumatyta materialinė ministro atsakomybė už neteisėta kalta veika atliekant ministerijos vidaus administravimą, be kita ko, skiriant tarnybines nuobaudas“.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas teigia, kad pagal Konstituciją ministras yra atsakingas už ūkinę ir finansinę ministerijos veiklą, jis asmeniškai atsakingas už ministerijos vidaus administravimą, todėl neturėtų išvengti atsakomybės už neteisėtus veiksmus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

beda

beda portretas
baikit juokus kada sitas dirbdamas ministru ir budamas ne savo kedeje atsakys uz valtybei padaryta zala ir nuostolius toki juk teisti ne reikia o butina
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių