Nacionalinių ir regioninių parkų koordinatės – jau viename žemėlapyje

  • Teksto dydis:

Saugomų teritorijų nacionalinis lankytojų centras, įsikūręs Vilniuje, liepos 27 d., ketvirtadienį, kviečia į renginių ciklo „Gamta po stogu“ susitikimą. Renginio svečias – aktyvus keliautojas, kelionių portalo pamatykLietuvoje.lt sumanytojas Arvydas Dotas, pristatys išsamų nacionalinių ir regioninių parkų lankytinų vietų žemėlapį.

Šiemet atnaujintame žemėlapyje pateikiami visų Lietuvos regioninių ir nacionalinių parkų lankytinų vietų duomenys. Be apžvalgos bokštų, pažintinių takų, gamtos objektų, piliakalnių ir kitų objektų, žemėlapyje pateikiamos ir poilsiaviečių koordinatės. Informaciją apie nacionalinių ir regioninių parkų lankytinas vietas galite rasti čia.  

Pasak keliautojo A. Doto, planuojant išvyką su šeima ar draugais, ieškant įdomių vietų ar pažintinių takų, informaciją dažnai tenka rinkti iš kelių šaltinių. Tačiau dažniausiai susiduriama su problema, kad nėra konkretaus objekto tikslių koordinačių, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Žemėlapis yra pildomas kasdien – jame jau yra daugiau kaip 3 tūkst. mūsų krašto lankytinų objektų, išsamiai aprašytų, su nuotraukomis ir su pažymėta tikslia vieta žemėlapyje.

Susitikimo metu portalo sumanytojas papasakos apie kuriamą žemėlapį, apie ateities planus. Sužinosite, kodėl pamatykLietuvoje.lt žemėlapis yra nepamainomas pagalbininkas, keliaujant po Lietuvos saugomas teritorijas.

A. Dotas ir jo šeima yra aktyvūs keliautojai, beveik visą laisvalaikį skiriantys naujų vietų lankymui ir Lietuvos pažinimui. Susitikimo metu jis pasidalins savo kelionių įspūdžiais, „sumedžiotais“ kadrais, labiausiai jam ir jo šeimai patikusiomis vietomis, patirtais nuotykiais ir patarimais. Papasakos apie tai, kaip sekasi keliauti su mažais vaikais, juos kelionėje sudominti ir motyvuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Uždari duomenys

Uždari duomenys portretas
Neapsigaukite pamatyklietuvoje deklaruojamu atvirumu ir „dalinkimės“. Duomenis jie susirenka iš gausybės jau dabar egzistuojančių panašių svetainių, bet tą neigia ir agreguotų duomenų atverti nesiruošia, nes tokiu atveju jiems bus sunkiau lupti pinigus. Žinant, kad tai idėjiškai Registrų centro svetainė, nelabai yra ir kuo stebėtis... Registrų cenras gi irgi spaudžia iš kitų institucijų gautus duomenis ir be Prezidentės pagrūmojimo nesutinka su niekuo dalintis...

Atviras

Atviras portretas
O jei nueisim į https://places.openmap.lt - rasim dar daugiau informacijos, kaupiamos ir atiduodamos atvirai. Ir places informaciją ima iš openstreetmap, tai reiškia, lankytinų vietų info nueina ne į vieną, o tūkstančius pasaulinių svetainių, mobilias programėles (pvz OsmAnd), garmin žemėlapius (garmin.openmap.lt)... tai kodėl nėra bendradarbiavimo?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių