Nacionalinis susitarimas bus pasirašytas trečiadienį

Vyriausybė trečiadienį pasirašys Nacionalinį susitarimą su socialiniais partneriais - darbdaviais ir profesinėmis sąjungomis.

„Mums jis labai svarbus, nes demonstruoja socialinių partnerių supratimą ir paramą sunkiems, skausmingiems, bet reikalingiems Vyriausybės sprendimams. Tuo pačiu vykdomoji valdžia įsipareigoja tik sutarimo keliu spręsti visus iškilusius klausimus ir tvirtai laikytis priimtų įsipareigojimų verslui bei kitoms socialinėms grupėms"- pranešime spaudai sakė ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis.

Planuojama, kad pasirašius Nacionalinį susitarimą bus tęsiamos reguliarios Vyriausybės ir socialinių partnerių konsultacijos socialinės, finansų, energetikos bei kitose svarbiose srityse.

Nacionalinį susitarimą pasirašys daugiausia narių jungiantys profesinių sąjungų susivienijimai: Profesinių sąjungų konfederacija, Darbo federacija, profesinė sąjunga "Solidarumas".

Su Vyriausybe ir kitais socialiniais partneriais susitarė Žemės ūkio rūmai, Pramonininkų konfederacija, Prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija, Verslo darbdavių konfederacija, verslo konfederacija "ICC Lietuva" ir Investuotojų forumas.

Nacionaliniame susitarime numatoma įtvirtinti biurokratų aparato mažinimą 10 proc. kitais metais, laikinai padidinti "Sodros" įmokų tarifą 2 procentiniais punktais, motinystės ir tėvystės pašalpas apkarpyti dešimtadaliu, taip pat - skatinti verslą, pelno mokestį sumažinant iki 15 procentų.


Šiame straipsnyje: nacionalinis susitarimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių