Nacionalinė biblioteka atmeta Lygių galimybių kontrolierės priekaištus

  • Teksto dydis:

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka atmeta lygių galimybių kontrolierės kritiką, jog neišdavusi vaikiškos knygos įstaiga diskriminavo studentę dėl jos amžiaus.

Kontrolierės pateiktas išvadas biblioteka vadina „nepagrįstomis ir nekompetentingomis“.

„Kategoriškai atmetame pateiktas išvadas kaip nepagrįstas ir nekompetentingas mūsų institucijos atžvilgiu. Šį Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos (LGKT) sprendimą vertiname kritiškai, o jos paskelbtą pranešimą žiniasklaidai kaip nekorektišką. LGKT sprendimas prieštarauja Nacionalinės bibliotekos tikslams ir uždaviniams“, – išplatintame pranešime teigia biblioteka.

Lygių galimybių kontrolierė Agneta Skardžiuvienė sukritikavo tvarką, kad biblioteka neišduoda dalies knygų suaugusiems asmenims. Skundą pateikusi studentė nurodė, jog jai į namus pasiimti Oskaro Wilde'o (Oskaro Vaildo) knygos, o bibliotekos darbuotojos paaiškino, kad ši knyga priklauso Vaikų ir jaunimo literatūros departamentui ir išduodama tik vaikams ir moksleiviams. Studentei pasiūlyta knygą skaityti pačioje bibliotekoje.

Kontrolierė kreipėsi į bibliotekos generalinį direktorių siūlydama panaikinti registruotų bibliotekos lankytojų amžiaus apribojimą, privilegijuojantį tik kelias vartotojų grupes.

Nacionalinė biblioteka nurodė pasigedusi „profesionalaus ir atsakingo tyrimo“ bei žada kitą savaitę pateikti oficialų atsakymą į LGKT tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na kur tik ykisa savo sudinus

na  kur  tik  ykisa  savo  sudinus portretas
snukius si agrastu kontora --ten is karto paskleidzia savo sudina dvoka...

As noreciau tureti tik

As noreciau tureti tik  portretas
tokias problemas... Dieve , kur tu ziuri?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių