N. Venckienės šalininkų Seime – mažuma

Seimo narė, eksteisėja Neringa Venckienė greičiausiai praras teisinę neliečiamybę, mat dauguma parlamentarų jos nepalaiko. Tačiau tai įvyks negreitai – tik kovą.

Procedūra užtruks

Teisinės neliečiamybės naikinimo klausimo parlamentarei Neringai Venckienei Seimas imsis po maždaug pusantro mėnesio, tačiau mūšiai dėl lemiamo balsavimo – jau prasidėjo. Nors generalinis prokuroras su prašymu naikinti eksteisėjos teisinę neliečiamybę į Seimą kreipėsi dar pernai gruodį, ši procedūra užsitęs.

Mat parlamentarai dar turi suburti, kaip įprasta, laikinąją tyrimo komisiją, patvirtinti jos sudėtį, pirmininką, išsikviesti prokurorus. Kaip informavo Seimo vicepirmininkas Vytautas Gapšys, tai rengiamasi padaryti po kelių savaičių, kuomet Seimas susirinks į neeilinę sesiją.

Kol kas neaišku, kada savo darbą pradėtų laikinoji tyrimo komisija. Vargu, ar ji dirbtų ne Seimo sesijos metu. Taigi lemiamas balsavimas dėl N.Venckienės teisinės neliečiamybės anksčiausiai galėtų įvykti tik kovo viduryje, kai Seimas susirinks į Pavasario sesiją.

Dauguma nepalaiko

N.Venckienės šalininkų Seime gretos – itin retos. Paramos ji gali tikėtis tik iš Rolando Pakso, Viktoro Uspaskicho ir Valdemaro Tomaševskio partijų atstovų. „Tvarkos ir teisingumo“ bei Darbo partijos lyderiai aiškina tikį, kad kaltinimai N.Venckienei yra politikavimas. Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovai kol kas savo pozicijos neatskleidžia.

Prognozuojama, kad didžiausios Seimo frakcijos – socialdemokratų ir konservatorių – N.Venckienės teisinės neliečiamybės klausimu turėtų būti vieningos ir balsuoti „už“. Tiesa, konservatorių frakcijoje yra keletas veikėjų, kurie N.Venckienę palaiko, bet dauguma frakcijos narių yra vieningi. Socialdemokratai taip pat žada balsuoti „už“.

Beje, ir pernai, kai buvo naikinama N. Venckienės kaip teisėjos teisinė neliečiamybė, socialdemokratai balsavo „už“. „Drąsos kelio“ lyderė palaikymo negali tikėtis ir iš Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos. Jos atstovai taip pat teigia palaikysiantys prokurorų prašymą.

Taigi, jei dauguma socialdemokratų, konservatorių ir liberalų frakcijų atstovų balsuos „už“, N.Venckienė jau kovo viduryje turėtų atsidurti prokurorų rankose bei varstys teismų duris.

Susikirto su premjeru

Tuo metu Seimo sprendimo laukianti N.Venckienė jau veliasi į žodžių mūšius. Ji jau susikirto su premjeru Algirdu Butkevičiumi. „Seime prie manęs buvo priėjęs gerbiamas premjeras Algirdas Butkevičius dar prieš jį paskiriant premjeru ir pasakė: „Mes tave, Neringa, palaikysime. Nežinau, kokia dabar jų pozicija, kas pasikeitė“, - antradienį per spaudos konferenciją Seime sakė N. Venckienė. Eksteisėja paaiškino, kad tai įvyko gruodį, parlamento rūmuose.

A.Butkevičius tokius parlamentarės žodžius vakar neigė. „Galiu labai aiškiai pasakyti, kad su ponia N. Venckiene jokio pokalbio ir susitikimo dėl imuniteto atėmimo ar palikimo nebuvo“, - vakar  žurnalistams sakė ministras pirmininkas.

Primename, kad panaikinti N. Venckienės imunitetą prašoma ikiteisminių tyrimų metu gavus duomenų apie N. Venckienės galimai padarytas nusikalstamas veikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

brudui

brudui portretas
-BATAI...

Hard

Hard portretas
Ne tik Seime. Liko tik saujelė pačių bukiausių fanatikų, na dar "teisybės" išsiilgę buvę mašinvagiai.

chujard

chujard portretas
Kaušas
VISI KOMENTARAI 57

Galerijos

Daugiau straipsnių