N. Venckienės paieška Seime perduodama Etikos komisijai

Klausimas dėl kelias savaites parlamente nesirodančios „Drąsos kelio“ partijos frakcijos seniūnės Neringos Venckienės perduodamas Seimo Etikos ir procedūrų komisijai (EPK).

Kaip po Seimo valdybos posėdžio penktadienį sakė Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas, iš pradžių komisija spręs dėl N. Vencienės praleistų posėdžių, o jei parlamentarė nepasirodys ir toliau, bus sprendžiama dėl kreipimosi į teisėsaugos institucijas.

„Tikrai neišsiaiškinom, kur ji dingo, ir kur ji yra. Tokio atvejo nėra buvę per visą Lietuvos respublikos Seimo istoriją. Aš kaip Seimo pirmininkas įpareigosiu Etikos ir procedūrų komisiją užsiimti šiuo klausimu ir išspręsti, kur visgi yra N. Venckienė. Iki gegužės pirmos dienos, jei EPK išsiaiškins, kad ji dėl nepateisinamos priežasties nebuvo Seime, pirmas žingsnis bus sumažinti atlyginimą. O toliau jei nesirodys, bus kiti žingsniai, EPK susirinks ir nuspręs, ir, manau, atiduos teisėsaugos institucijoms“, - sakė V. Gedvilas.

Pats V. Gedvilas nesiėmė vertinti, kokios gali būti N. Venckienės pasišalinimo priežastys, ar tai nėra slėpimasis  nuo teisėsaugos. „Šiandien niekas negali pasakyti, kur tas žmogus yra, gal jis ėjo, nuvirto, nugriuvo ir kažkas jam atsitiko, man būtų labai neetiška komentuoti, kas su ja atsitiko, todėl, kad aš ne ekstrasensas, kad nustatyčiau, kur ji dingusi“, - kalbėjo V. Gedvilas.

Jis patvirtino, jog Seimo kanceliarija nėra gavusi jokių dokumentų dėl parlamentarės praleistų posėdžių, jos buvimo vietos tvirtina nežinantys ir frakcijos nariai: „Absoliučiai jokios informacijos mes neturim, nei biuletenio nieko, EPK gal nusiųs žmones, paklaus artimųjų, aš vakar kalbėjau su frakcija, jie patys nežino, kur yra N. Venckienė“.

N. Venckienė nuo balandžio 9 dienos, kuomet parlamentas panaikino jos teisinę neliečiamybę, nebepasirodė Seime, jos kol kas neranda ir įtarimus pateikti norintys pareigūnai. Ji nedalyvavo ir „Drąsos kelio“ partijos suvažiavimuose. Šiaulių apygardos prokuratūra bandys nustatyti N. Venckienės buvimo vietą, bet oficiali paieška kol kas neskelbiama.

Savo vadovės buvimo vietos tvirtina nežinantys ir „Drąsos kelio“ partijos frakcijos atstovai. Šios frakcijos narys Vytautas Matulevičius neatmetė galimybės, kad parlamentarė gali prašyti politinio prieglobsčio užsienyje. Žiniasklaida remdamasi neįvardintais šaltiniais yra pranešusi, kad N. Venckienė gali būti išvykusi į tolimąjį užsienį.

N. Venckienei prokurorai nori pateikti įtarimus pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius. Įtariama, kad ji prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Nuo 2009 metų spalio iki 2012 metų gegužės N. Venckienė buvo mirusio brolio Drąsiaus Kedžio ir buvusios jo sugyventinės L. Stankūnaitės mažametės dukters globėja. Mergaitė iš jos paimta ir perduota motinai pernai gegužės 17 dieną pasitelkus dideles policijos pajėgas.

D. Kedys kaltino L. Stankūnaitę pardavinėjus jų dukrą pedofilams. Tačiau L. Stankūnaitei nebuvo pateikti įtarimai dėl nusikalstamos veikos, o vienintelį įtariamąjį Andrių Ūsą teismas išteisino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

birute

birute portretas
Etik mat,dingo Venckienė-susirūpino seimūnai.Dar nepakankamai apdergta.Geriau pažiūrėkit su kuom bendrauja "gerbiama "kuodytė.You Tubėj:Ištikimi draugeliai.

skorpionas

skorpionas portretas
Grybauskaitės nusikalstamos mafijinės grupuotės nariai- Gentvilas ir Teišerskytė nori įtraukti ir Seimą į vykdomą prieš N.Venckienę psichologinį terorą ir jos persekiojimą. Seimas neturi įsivelti į grybauskistinio režimo vykdomą nusikalstamą veiklą. Tegul grybauskistinio režimo represinis aparatas vykdo N.Venckienės „paieška“.

fui

fui portretas
Ta furija iš visų tyčiojasi.Visgi kokie bejėgiai valdininkai.Graudu,kai tokie sėdi valdžioje ,o Stankūnaitė turi toliau gyventi saugoma.Jokio asmeninio gyvenimo,o juk ji jauna moteris.Puse nukriošusių seimūnų paliko savo senstelėjuses žmonas ir prisiglaudė prie jaunesnių.Venskui teks paieškoti moteriškės.Pavasaris...o nuo gamtos nepabėgsi,
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių