N. Venckienė siūlo nutraukti valstybės finansavimą partijoms

„Drąsos kelio“ partijos atstovė Neringa Venckienė siūlo naikinti biudžeto dotacijas partijoms.

Pagal N.Venckienės įregistruotas pataisas, išbraukus valstybės finansavimą, partijos būtų finansuojamos tik iš partijos narių mokesčių bei kitos veiklos gautų pajamų. Taip pat liktų galimybė politinių kampanijų metu priimti fizinių asmenų aukas.

Pataisos aiškinamajame rašte N.Venckienė argumentuoja, jog dabartinis partijų finansavimas - „antidemokratiškas“, nes valstybės dotacijos skiriamos tik ne mažiau kaip 3 proc. rinkėjų balsų per paskutinius Seimo ir savivaldybių rinkimus surinkusioms partijoms.

„Tokia taisyklė užkerta kelią naujai susikūrusioms partijoms lygiomis galimybėmis dalyvauti rinkimuose ir politinėse kampanijose, taip pažeidžiant esminį demokratijos principą ir proteguojant valdžioje jau esančias partijas. Esant tokiai situacijai, dotacijoms gauti reikalavimus atitinkančios partijos yra pranašesnės už naujai susikūrusias partijas, kurios negali sėkmingai konkuruoti ir vienodomis sąlygomis siekti valdyti valstybę“, - rašoma pataisos aiškinamajame rašte.

Nuo praėjusių metų uždraudus verslui remti partijas, pagrindiniu jų pajamų šaltiniu tapo valstybės skiriama dotacija. Praėjusiais metais partijoms buvo paskirstyta per 20 mln. litų dotacijų.

„Drąsos kelias“ Seimo rinkimuose spalį gavo 7,99 proc. rinkėjų balsų ir šiemet pretenduoja į valstybės skiriamą dotaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tikrai auksinis pasiulymas,kodel turi byreti is manes partijoms ,kuriu as nenoriu matyti ir ,jeigu as ieskau darbo manes valstybe nefinansuoja

ka ji tame seime veikia

ka ji tame seime veikia portretas
kvaisa. tipo geriau, kad partijas finansuotu visuokie rubikonai ir t.t.

ir arkliui aisku

ir arkliui aisku portretas
Logiskas pasiulymas i kuri bus sureaguota su pasibaisejimu.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių