Muitininkų dovanos pradžiugino globos namų auklėtinius

Jau trečiąjį kartą prieš Šv.Kalėdas muitinės darbuotojai pradžiugino Paparčių Šv.Juozapo vaikų globos namų auklėtinius. Ir vaikai, ir globos namų darbuotojai džiaugiasi muitininkų padovanotu televizoriumi ir vis dar prisimena Paparčiuose praūžusias tarptautines jaunųjų kinologų varžybas.

Pareigūnų gerumo ir dėmesio sulaukta ir šiemet. Šios akcijos metu muitininkų šeimos paaukojo drabužių, knygų, žaislų ir kitų dovanų. Be to, muitinės autobuse vaikų laukė dar viena staigmena. Į globos namus atvažiavęs muitinės kinologas Artūras Zaleckas atsivežė savo augintinį Smailą.

Dar pusantrų metų neturintis Smailas parodė paklusnumo programą bei pademonstravo, kaip greit suranda reikiamus daiktus – vaikų paslėptą kamuoliuką jis aptiko vos per keletą sekundžių. O kol Smailas ilsėjosi po programos – globos namų augintiniai kinologą Artūrą apipylė klausimais: kaip dirba muitinės šunys, ko dažniausiai ieško darbe ir ką augintiniai valgo pietums. Vėliau vaikučiai muitininkams deklamavo eilėraščius, dainavo ir šoko.

„Idėja surengti tokią akciją gimė pačių darbuotojų iniciatyva, – sakė gerumo akcijos organizatorė, Muitinės departamento Teisės skyriuje dirbanti Ramunė Bistrickaitė. – Šie vaikai yra labai nuskriausti pačių artimiausių žmonių, todėl parama bei dėmesys jiems labai reikalingi“.

Pačiam mažiausiajam Paparčių Šv.Juozapo globos namuose augančiam kūdikiui - vos septyni mėnesiai. Čia jis gyvena kartu su šešiolikos metų mama. Kadangi vaikai į šiuos globos namus patenka iš asocialių šeimų, pasak direktorės Rūtos Kanclerytės, jiems ypač reikia supratimo ir palaikymo. Kai kurie vaikai tik čia sužino, kas tai yra Kalėdos.

Muitinės pareigūnai įsitikino, kad mažieji labai laukia kiekvieno juos aplankančio žmogaus, todėl į Paparčius pažadėjo užsukti sušilus orams ir atsivežti daugiau Smailo kolegų.


Šiame straipsnyje: muitininkaiglobos namai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių