MRU dekanais paskirti V. Valentinavičius, G. Černius, L. Jakulevičienė

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį paskirti trys nauji Mykolo Romerio universiteto (MRU) fakultetų dekanai, jais tapo Gintaras Černius, Lyra Jakulevičienė ir Virginijus Valentinavičius.

Inžineriaus-ekonomisto specialybę turintis profesorius G.Černius vadovaus Ekonomikos ir finansų valdymo fakultetui. Dešimtmetį MRU dirbantis G.Černius 2000-aisiais yra dirbęs valstybės finansų, audito ir mokesčių patarėju Vyriausybėje, užėmęs vadovaujančias pareigas keliose audito, finansų ir apskaitos konsultavimo įmonėse.

Teisės fakultetui vadovausianti profesorė L.Jakulevičienė MRU dirba jau 15 metų, ji ilgą laiką dirbo Jungtinių Tautų organizacijose Lietuvoje, Švedijoje ir Turkijoje.

L.Jakulevičienė 2013-aisiais buvo nominuota kaip Lietuvos kandidatė į Europos Žmogaus Teisių Teismą. Jos kandidatūra siūlyta ir į lygių galimybių kontrolierės pareigas, tačiau Seimas kandidatūrai nepritarė.

VU Filosofijos fakultete išsilavinimą įgijęs V.Valentinavičius MRU dėstytoju dirba beveik metus, jis prieš daugiau nei tris dešimtmečius dėstytojavo VU, dirbo įvairiose žiniasklaidos priemonėse, trejus metus ėjo tuometinio premjero Andriaus Kubiliaus patarėjo pareigas, dirbo Europos humanitariniame universitete.

Iš viso MRU yra penki fakultetai - Ekonomikos ir finansų valdymo, Politikos ir vadybos, Socialinių technologijų, Teisės, Viešojo saugumo bei MRU ir Midlesekso universiteto (Anglija) Verslo ir medijų mokykla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių