Motociklizmo dvasia užkrės neregius ir silpnaregius

  • Teksto dydis:

Birželio 10-ąją vyks motociklininkų ir neregių žygis per Lietuvą "Mane veža! 2017". Visoje Lietuvoje neregiai, silpnaregiai ir motociklininkai turės progą susitikti, susipažinti ir pasivažinėti kartu.

Motociklininkai kviečiami registruotis ir dalyvauti akcijoje visoje Lietuvoje. Tai Motociklininke.lt iniciatyva, kurią Aldona Juozaitytė-Pieva įgyvendina kartu su Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga (LASS).

Akcija nebūtų įmanoma be dalyvių – keleivių ir vairuotojų. Vienas akcijos dalyvių Liudas Bradauskas sako, kad visi žmonės turi svajonių. Vieni jų turi daug, bet mažų. Kiti didelių, bet mažai. Ir atvirkščiai. Vieniems tos svajonės taip ir lieka svajonėmis, kiti jas paverčia tikslais ir nuosekliai siekdami anksčiau ar vėliau įgyvendina. Svajonei reikia prasmės, priešingu atveju tai tik tuščias savo ego tenkinimas.

Evelina Sosnovskaja, tik praėjusiais metais gavusi motociklininko vairuotojo pažymėjimą pripažįsta, kad tai buvo jos svajonė.

"Visą gyvenimą ši svajonė mane lydėjo, stiprėjo ir brendo, tad savarankiškas jos pasiekimas suteikė naują skonį gyvenimui bei laisvalaikiui. Mielai pasidalysiu šiuo laisvės ir judėjimo potyriu su neregiu ar silpnaregiu žmogumi, nes noriu paneigti blogiukų – socialiai neatsakingų motociklininkų stereotipą, įkvėpti kitas moteris tikėti savimi ir galbūt išpildyti dar vieno žmogaus svajonę važiuoti dviem ratais, nes tai daryti gera ir smagu!" – nestokodama ryžto pavežti ne vieną neregį ar silpnaregį sako motociklininkė.

Dar vienas akcijoje jau pasiryžęs dalyvauti motociklininkas Mindaugas Rimidis tikina, kad vasaros sezono neįsivaizduoja be dviejų ratų. "Manau, kad šis projektas yra labai gera proga nors truputėlį pasidalyti tuo laisvės pojūčiu ir vėju galvoje kartu su tais, kurie ne visada turi galimybės tuo pasimėgauti. Nors su neregiais neteko bendrauti, manau, kad norint pajusti motociklo magiją, akys nebūtinos. Todėl nusprendžiau užsiregistruoti šiame projekte ir pasidalyti jausmu", – sako motociklininkas.

Projekto iniciatorė A.Juozaitytė teigia, kad jau atsiliepė beveik 80 neregių ir silpnaregių visoje Lietuvoje, o motociklininkai kol kas dar galvoja.


Šiame straipsnyje: neregiaisilpnaregiaimotociklai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Geriau jau jie neužsikrėstų ta dvasia...O kieno idėja? Galgi tai sugalvojo kita draugija,o tai dar pavojingiau...

ijunkite vejo ventiliatori

ijunkite vejo ventiliatori portretas
paleiskite triuksma ir kratykite neregi,manau jis patikes kad vaziuoja kazkur.nejaugi nera ka geresnio jiems neregiams pasiulyti.

vyrai

vyrai portretas
saunuoliai!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių