Moterų bendrystė padės atsitiesti po patirto smurto

  • Teksto dydis:

Prezidentūroje susitiko Lietuvos verslo moterų tinklo atstovės ir smurtą artimoje aplinkoje patyrusios moterys, globojamos Vilniaus miesto krizių centro.

Verslininkės ėmėsi iniciatyvos padėti šioms moterims, taip papildydamos prezidentės inicijuotą kampaniją „Už saugią Lietuvą“ dar viena puikia iniciatyva.

Pirmą kartą Lietuvoje moterų organizacija pasiūlė pagalbą moterims, išdrįsusioms nebesitaikstyti su smurtu ir pradėti keisti savo gyvenimą iš esmės. Susitikimo dalyvės kalbėjosi apie ateitį – kokia ji galėtų būti, kaip padėti smurtą patyrusioms moterims atsitiesti, siekti savo tikslų.

Krizių centro globotinės dalijosi savo išgyvenimais – ką reiškia išdrįsti pabėgti nuo smurto šeimoje, su kokiais sunkumais ir iššūkiais susiduriama mėginant iš naujo kurti savo gyvenimą. Apie savo patirtis pasakojo ir verslo atstovės.

Verslininkės parengė veiklos planą, pasiūlė mentorystę, individualų bendravimą, savišvietos užsiėmimus, paskaitas, ekskursijas. Visa tai asmeninę krizę išgyvenusioms moterims ir jų vaikams turėtų padėti atverti naujas galimybes, pajusti teigiamas gyvenimo permainas.

Ši iniciatyva – dar vienas vertingas žingsnis, mėginant spręsti smurto artimoje aplinkoje problemą. Vien per pirmąjį šių metų pusmetį šalyje užregistruota daugiau nei 23 tūkst. pranešimų apie smurtą artimoje aplinkoje, nuo smurto kenčia kas trečia Lietuvos moteris.

Lietuvos verslo moterų tinklas vienija verslininkes visuose šalies regionuose. Organizacija jungia profesionalias veiklias moteris – verslo savininkes ir aukščiausio lygio vadoves įmonėse.

Lapkričio pabaigoje Prezidentūroje įvykusiame kitame kovos su smurtu artimoje aplinkoje specialistų pasitarime buvo parengti pasiūlymai naujajai Vyriausybei, kaip efektyvinti šią kovą. Pasiūlymuose buvo akcentuojamas ir Prezidentės raginimas pasverti smurto prieš moteris kainą. Būtinybę ją įvertinti šalies vadovė yra pabrėžusi ir savo laiške Jungtinių Tautų Generaliniam Sekretoriui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ach kiek kandidačių inkvizicijos laužui... :(
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių