Ministras: Žiežmarių mokytojos elgesys nederamas

  • Teksto dydis:

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius sako, kad vaikus per pamoką plūdusios Žiežmarių gimnazijos mokytojos elgesys yra nederamas, savivaldybės sudaryta darbo grupė aiškinasi situaciją. Į darbo grupę pasiųstas ir ministerijos atstovas.

„Nerimą didelį sukėlė man vakar paaiškėjusi tokia naujiena, bloga naujiena, kad vienoje iš mūsų gimnazijų yra visiškai nederamas mokytojų bendravimo stilius. Aš manau, kad tai išniro į paviršių kaip detalė, tačiau, manau, už to yra ir gilesnės priežastys, į jas reikia pasigilinti“, - sakė A. Monkevičius

Eltos paklaustas, kokias gilesnes priežastis ministras turi mintyje, jis atsakė: „Reikės palaukti žinių apie mokytojos profesinį kelią. Tarkime, socialiniuose tinkluose žmonės aktyvūs, tai irgi yra labai gerai, yra parašę buvę mokiniai, kurie pasakojo apie tą mokytoją kaip apie labai puikią pedagogę, kuri tikrai tokiais metodais nedirbo ir tikrai daug nuveikė atverdama kelią mokiniams toliau studijuoti, mokytis, tobulėt visą gyvenimą. Na, bet iš tėvų šito pareiškimo matyti, kad tai nėra tik paskutinių dienų įvykis, vadinasi, reikėjo kolektyve matyti.„

Pasak ministro, mokinius plūdusi mokytoja dabar serga, ji tai klasei nebedėstys: „Šiandien yra išspręsta ta problema dėl vaikų, šitai klasei yra skirta kita mokytoja.“

A. Monkevičiaus manymu, šioje mokykloje yra vadybos problemų. Mokyklos vadovai esą turėjo pastebėti blogą situaciją ir laiku reaguoti.

„Aš pats mokyklos vadovas daug metų buvau. Tiesiog nenoriu patikėti, kad nežinojo. Kai kuriais atvejais taip būna, kad mokytojas dėl įvairių priežasčių praranda savo gebėjimą spinduliuoti. Jis iš tikrųjų turi ateiti, nesvarbu, kas įvyko jam vakar, jis turi ateiti į klasę matydamas kiekvieną vaiką, įveikdamas tuos stresus. Vadyba turi būti tokia, kad mes signalus pajutę turime reaguoti į tai“, - sakė ministras.

Pasak A. Monkevičiaus, geras ugdymas mokykloje prasideda nuo gero mikroklimato. Situacija Žiežmariuose yra gera pamoka visiems. „Manau, kad iš to visi padarysime geras išvadas ir pagalvosime kaip tai įtvirtinti švietimo priežiūroje visoje švietimo sistemoje“, - sakė ministras.

Portalas jau rašė, kad šeštadienį Žiežmarių gimnazijos auklėtinių tėvai socialiniame tinke „Facebook“ pasidalino garso įrašu, padarytu mokykloje per lietuvių kalbos pamoką. Įraše girdima, kaip nesitvardanti mokytoja plūsta auklėtinius dėl netaisyklingo kirčiavimo. 

Tokiam mokytojos elgesiui kritikos negailėjo vaikų ir paauglių psichiatras Linas Slušnys

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aušra

Aušra portretas
Kad daugumos vaikų elgesiai sutrike, tai žinoma, bet mokytojų rėksnių taip pat apie 80 procentų. Jeigu nervai nelaiko, varyk iš mokyklos. Yra ir kitų darbų.

patarimas

patarimas portretas
Ministras;Žiežmarių mokytojos elgesys nederamas. O , kas tai yra nederamas elgesys? Įžūli vaikų laikysena pamokoje, nesimokymas ,pamokos įrašinėjimas tai deramas elgesys?Argi ministras, pats būdamas pedagogu , nesupranta, kad tai yra provokacija, kad tokioj nepaklusnioj , triukšmingoj klasėj vaikai, išvedę mokytoją iš pusiausvyros ,daro įrašą,kurio įmetu tyli kaip pelės po šluota?Ar tos motinėlės,paskleidusios įrašą po pasaulį, elgesys deramas?Prisiminkite "suėsta" mamytės puikų pedagogą Burgį. Ir ši mokytoja yra puiki specialistė, ją gina jos auklėtiniai- abiturientai. Ir ministras turėtų nedaryti išankstinių išvadų , o pasibaisėti slaptai daromais mažavaikių įrašais. Ar deramas elgesys leisti šitaip šaipytis iš mokytojos? Jei ji pastoviai veda pamokas tokiu tonu, tai reikia su mokytoja pasikalbėti , o jei tai tik toje klasėje, tai reikia spręsti mokinų elgesio problemą.O mokytojai už įrašo paskleidimą , kuris yra įžūliausias Mokytojo teisių pažeidimas , patariu kreiptis į teismą.

Aušra

Aušra portretas
Smagu, Ministre, kad Jums rūpi. Siūlau, kaip Japonijoje kai kuriose verslo įstaigose. Ryte prie įėjimo stovi psichologas, ir pamatęs žmogų, kuriam ne viskas gerai, siunčia jį mnamo!
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių