A. Monkevičius susitiks su audituotų ministerijai pavaldžių įstaigų vadovais

  • Teksto dydis:

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius pradeda susitikimus su neseniai audituotų ministerijai pavaldžių įstaigų vadovais.

Antradienį ministras su Mokslo ir enciklopedijų leidybos centro, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro, Švietimo aprūpinimo centro, Ugdymo plėtotės centro ir Nacionalinio vėžio instituto vadovais aptars įstaigose atlikto audito išvadas.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) praėjusį penktadienį paviešino pavaldžių įstaigų funkcijų vidaus auditą. Jis atskleidė funkcijų dubliavimą, nebūdingų funkcijų vykdymą, neracionalų žmogiškųjų išteklių valdymo atvejus. Ministras sako, kad šis auditas taps balandį žadamo pristatyti įstaigų reorganizavimo pagrindu.

Šiuo metu visoms 19-ai ministerijai pavaldžioms įstaigoms išlaikyti per metus išleidžiama apie 14 mln. eurų. Po pertvarkos A. Monkevičius tikisi, kad išlaidas pavyks sumažinti 3–4 mln. eurų.

Susisiekimo ministerija savo ruožtu atliko ŠMSM pavaldžių įstaigų kelerių pastarųjų metų viešųjų pirkimų auditą. Pastarasis parodė, kad dalis įstaigų sudarydavo viešųjų pirkimų sandorius su savo darbuotojais, kai kurie įsigijimai vykdyti neefektyviai, o kai kur tvyro didelis nepotizmo lygis.

Taip pat nustatyta, kad pavaldžios įstaigos atliko daug konkurenciją galbūt ribojusių neskelbiamų pirkimų, dažnai institucijos prekes ir paslaugas įsigydavo iš vieno konkretaus tiekėjo, o viešuosius pirkimus atlikę darbuotojai neturėdavo tinkamos kompetencijos.

Audito metu tikrinti 2016–2018 metai, per šį laikotarpį viešiesiems pirkimams ŠMSM pavaldžiose įstaigose skirta daugiau nei 100 mln. eurų.

Opozicinė konservatorių frakcija Seime dėl šio audito antradienį kviečiasi A. Monkevičių į posėdį. Taip pat kviečiama Viešųjų pirkimų tarnybos vadovė Diana Vilytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių